Ar multimediālu koncertu «Teleports» Liepājā sākas forums «Atklāj savu dzintaru!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceturtdien, 6.augustā, plkst. 21, jaunās Liepājas koncertzāles „Lielais dzintars” mākslas foruma „Atklāj savu dzintaru!” atklāšanā skatītāji varēs baudīt multimediālo koncertuzvedumu „Teleports”.

Koncertā virtuozā mūziķu dueta – pianista Artūra Cingujeva un čellista Valtera Pūces – mūzika mijiedarbosies ar Daces Pūces video gleznām. Kā to raksturo paši izpildītāji, „Teleports” ir žanru eksperiments, kas ietver gan klasisko un mūsdienu mūziku, gan video un gleznas, un ir pierādījis savu spēju rast ieinteresētu un aizrautīgu klausītāju Latvijā.

Koncertā skanēs Astora Pjacollas, Arvo Pērta, Ludviga van Bēthovena, Nikolaja Kapustina un Frīdriha Guldas skaņdarbi.

Pasākums noritēs tikko atvērtajā Romas dārzā Liepājā, kas jau vēsturiski pazīstams kā kultūras norišu centrs. Atjaunotā kompleksa arhitektūru 1884. gadā veidojis visu laiku slavenākais Liepājas pilsētas arhitekts - Pauls Makss Berči (1840.g. — 1911.g.).

Artūra Cingujeva un Valtera Pūces instrumentālā dueta pirmsākumi meklējami pirms aptuveni desmit gadiem, kad abi mūziķi sastapās Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā un, sajūtot radniecīgu domāšanu un muzikālo izpratni, drīz sāka sadarboties. Abi mūziķi ir atkal satikušies pēc studiju gadiem ārzemēs, lai sniegtu koncertus un priecētu klausītājus ar tradicionāliem un arī pavisam neierastiem skaņdarbu salikumiem un izpildījumu.

Jau vēstīts, ka mākslas forums "Atklāj savu dzintaru!” norisināsies Liepājā no 6. līdz 29. augustam; tā programma aptver džezu, kamermūziku, brīvdabas teātri, simforoku, laikmetīgo baletu un mākslu:

  • 7. augusts - 13.septembris, Egona Peršēvica personālizstāde „мāксла”. Liepājas muzejs, Kūrmājas prospekts 16/18, Liepāja;
  • 8.augusts – 14.septembris, Laikmetīgā māksla pilsētvidē. Liepāja, pilsētvide;
  • 10.-31.augusts, Foto izstāde  „Baltijas portreti”. Liepāja, īpaši atlasītas sabiedriskā transporta pieturvietas;
  • 8. augusts, plkst. 21, Arnolda Šēnberga melodrāma „Mēness Pjero”; Romas dārza pagalms, Zivju iela 3, Liepāja
  • 15. augusts, plkst. 19, Modernā baleta „Iedomu spēles” pasaules pirmizrāde. Liepājas latviešu biedrības nama Lielā zāle, Rožu laukums 5/6, Liepāja;
  • 22. augusts, plkst. 21, Liepājas teātra mūzikla „Pūt, vējiņi!” brīvdabas izrāde. Karostas manēža, Zemgales iela, Liepāja;
  • 28.augusts, plkst. 19,  Koncerts „Džeza elpa vēju pilsētā”. Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskola, Ausekļa iela 11/15, Liepāja;
  • 29. augusts, plkst. 21, Simforoka koncerts „Leģenda par dzintaru”. Stāvlaukums pie koncertzāles „Lielais Dzintars”, Radio iela 8, Liepāja.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti