Kultūras ziņas

Kādus mūzikas festivālus izvēlas apmeklēt skatītāji?

Kultūras ziņas

Vasaras pilnbrieds Rotko mākslas centrā

Sācies festivāls "Saulkrasti Jazz"

Ar meistarklasēm sācies festivāls «Saulkrasti Jazz»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ne pilsētas bez sava mūzikas festivāla! Saulkrastos sācies 18.starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls.  Neatņemama festivāla sastāvdaļa ir mācību nometne pasaulē pazīstamu džeza meistaru vadībā.

Festivālā "Saulkrasti Jazz" 14 koncertos piedalīsies 25 mākslinieciskās apvienības no vairāk nekā desmit dažādām pasaules valstīm - Latvijas, Kipras, ASV, Krievijas, Brazīlijas un citām. Kā katru gadu, festivāla laikā notiek arī meistarklases jaunajiem mūziķiem.

"Saulkrastu džeza festivāla pašos pamatos ir meistarklases, viss, kas šeit notiek, ir patiecoties tam, ka šeit ir meistarklases," uzsver meistarklašu nometnes vadītājs Māris Jonovs.

"Pirms daudziem gadiem tas viss sākās, kad sanāca bundzinieki, kuri gribēja padzīvoties pie jūras, kaut ko uzspēlēt, pie reizes kāds koncertiņš. Tā arī aizgāja - sākās ar bundzinieku meistarklasēm, tad pieslēdzās klāt ģitāristi, basģitāristi, pūtēji, dziedātāji. Visi pēkšņi gribēja meistarklases pie jūras, foršā vietā,'' stāsta Māris Jonovs.

Jauniešiem vokāla meistarklases pasniedz spāņu džeza dziedātajā Marija Fernandesa Alvaresa, par kuras vokālu mēdz teikt - ar savu juteklisko balsi viņa apvij katru noti, radot neaptveramu muzikālo baudījumu.

"Brīvība, godīgums, brīvība šiem bērniem nedomāt, vai es dziedu pareizo noti. Nē, es varu dziedāt, es varu sevi izteikt, tas patiesība nav svarīgi, kādu noti es dziedu. Ja man pašai tā šķiet pareizā, tad tā ir pareizā tieši tāpēc, ka man ir kas svarīgs ko teikt. Ja tu centies kaut ko darīt pareizi, tas parasti iznāk samocīts. Es gribētu, lai šie bērni iegūst spēju atbrīvoties un vienkārši dziedāt," pauž Marija Fernandesa Alvaresa.

"Var teikt, ka tas ir smieklīgi, bet kaut kāds kosmoss tur nenotiek. Dažreiz ir tā, ka tu pat nesaproti, ko tu nospēlē, bet tu to nospēlē un vairs pat nevari atcerēties. Es nezinu, kaut kāda saikne ar kaut ko augstāku," teic bundzinieks Sigvards Dižais.

Kā vēstīts, "Saulkrasti Jazz" festivāls norisināsies līdz 25.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti