Ar Lieldienu koncertu Liepājā uzstāsies Rīgas gospelkoris un Kristīne Prauliņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Gaidot Lieldienas, 11. aprīlī Pasaules koru olimpiādes divkārtējie zelta medaļas laureāti Rīgas gospelkoris un džeza dziedātāja, kora diriģente Kristīne Prauliņa aicina uz īpašu svētku koncertu Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”. Programmā – krāšņs Lieldienu stāsts mūzikā un dzīvespriecīgas afroamerikāņu baznīcas melodijas, medijus informē koncertzāles pārstāvji. 

“Lieldienām Rīgas gospelkoris sagatavojis jaunu koncertprogrammu, ko caurvīs brīvības un dzīvotprieks, silti ritmi, dziedātāju un mūzikas instrumentu tembru sulīgs sakausējums un plašums. Klausītāji varēs baudīt gan krāšņo Lieldienu stāstu "Mateja 28", gan arī dzīvespriecīgas afroamerikāņu baznīcas melodijas angļu un latviešu valodā. Tāpat būs iespēja piedzīvot vairāku jaunu manu īpaši Rīgas gospelkorim sacerētu dziesmu pirmatskaņojumus,” par koncertu Liepājā stāsta kora diriģente un soliste Kristīne Prauliņa.

Koncertā izskanēs gan mūsdienu autoru, tostarp Kērka Frenklina (Kirk Franklin) un Donalda Lorensa (Donald Lawrence) darbi, gan arī klasiski skaņdarbi gospel aranžijās – "Total Praise", "Ved mani, Dievs" un "Mateja 28".

Par mūziķiem

Rīgas gospelkoris ir divkārtējs zelta medaļas ieguvējs Pasaules koru olimpiādē. Kora diriģente un soliste ir pazīstamā džeza dziedātāja, starptautiskā džeza mākslinieku konkursa "Riga Jazz Stage" Grand Prix balvas ieguvēja Kristīne Prauliņa. Koris dibināts 2003. gadā un koncertē gan Latvijā, gan ārvalstīs, uzstājies gospelmūzikas festivālos Eiropā un Amerikas Savienotajās Valstīs, kā arī piedalījies dažādos pašmāju un ārzemju projektos kopā ar populāriem izpildītājiem – dziedājuši "Prāta vētras" "Skārda bungu tūrē", koncertējuši kopā ar “Grammy” balvas laureātu, komponistu un dziedātāju Donaldu Lorensu no ASV, diriģenti Kārenu Gibsoni (Karen Gibson) no Lielbritānijas un citiem.

Rīgas gospelkora pavadošajā sastāvā spēlē gan Latvijā, gan ārzemēs atzinību izpelnījušies mūziķi – Toms Mikāls (taustiņi), Reinis Ozoliņš (basģitāra), Jānis Kalniņš (ģitāra) un Miķelis Vīte (sitaminstrumenti).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti