Ar Latvijas Radio kora koncertu noslēgsies Dzintaru koncertzāles «Ziemassvētku festivāls»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

7. janvārī, dienā, kad Pareizticīgā baznīca svin Kristus dzimšanas svētkus, Dzintaru koncertzāle un Latvijas Radio koris jau tradicionāli aicina baudīt “Ziemassvētku festivāla” noslēguma koncertu “Pareizticīgo lūgšanas un dziedājumi” ar krievu sakrālās mūzikas dižgaru Georgija Sviridova un Aleksandra Grečaņinova skaņdarbiem, informēja organizatori.

Šā gada koncertā “Pareizticīgo lūgšanas un dziedājumi” klausītāji dzirdēs Georgija Sviridova skaņdarbus no kopojuma “Lūgšanas un dziedājumi”. Koncerta rīkotāji atzīmēja: “Komponista mūzika ir dziļa un noslēpumaina pasaule, kas ar 20. gadsimta acīm iemieso slāviskās tradīcijas dziedinošo spēku.”

Aleksandrs Grečaņinovs bija viens no pēdējiem krievu komponistiem, kurš 20. gadsimtā turpināja nacionālās mūzikas skolas tradīcijas, paliekot uzticīgs saiknei ar tautas kultūru un pareizticīgās baznīcas tradīcijām.

Koncertā Latvijas Radio koris izpildīs daļas no Grečaņinova “Vigīlijas”. Koncerta organizatori norādīja: “Opuss ir kā slāvu dvēseles un baznīcas mūzikas rezumējumus no krieviskā lepnuma viļņa laika, kas uzplauka 19. gadsimta 80. gados un turpinājās līdz 1917. gada revolūcijas notikumiem. Komponists liturģisko tekstu iemiesojis mūzikā ar cildenu garu un mažora noskaņu pacilājumu.”

Ņemot vērā publisko pasākumu ierobežojumus, koncerts bez maksas būs skatāms televīzijas kanālā “ReTV” pulksten 21.25.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti