Rīta Panorāma

Intervija ar LBS ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

"Klavierstāsti" ar Kristapu Vanadziņu džeza mūzikā

Ar Kristapa Vanadziņa solo programmu «Hanzas peronā» aizsāksies klavieru koncertstāstu sērija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Hanzas peronā" no 31. marta notiks klavierstāstu koncertu sērija pavisam nelielam skatītāju lokam. Klavierstāstu programmā uzstāsies pianists Kristaps Vanadziņš, dziedātājs Daumants Kalniņš, mūziķis un komponists Juris Kaukulis, repa mūzikas pārstāve un dziedātāja Zelma Jēgere, dziedātājs, dziesmu autors un mūzikas grupas "Ewert and The Two Dragons" solists Everts Sundja (Ewert Sundja), kā arī pianists un instrumentālās grupas "Dagamba" dalībnieks Dainis Tenis. Koncertos būs saklausāmas jaunas kompozīcijas, kas tapušas pandēmijas laikā, kā arī klausītāju iemīļota mūzika jaunās skaņās, informēja organizatori.

"Klavierstāsti ir koncertu sērija pavisam nelielam skatītāju lokam. Klusināta, mierīga, emocionāla. Tā būs iespēja piekļūt viens otram pavisam tuvu, klausoties cilvēku stāstus, dziesmas un skaņdarbus un iepazīstot vienam otru no jauna," vēstīts cikla pieteikumā.

31. martā klavierstāstā ar pianistu Kristapu Vanadziņu būs iespēja dzirdēt solo programmu "Portreti". Koncertā klausītāji varēs izbaudīt dziļi personīgi radītās kompozīcijas un skices, kur Kristaps Vanadziņš cenšas atklāt un uzzīmēt sevi un savu portretu. Būs iespēja ceļot dažādās pasaules sfērās un notikumos, norādīja rīkotāji.

Stāstā ar Daumantu Kalniņu 12. aprīlī būs iespēja dzirdēt klavierstāstus balsij ar Friča Bārdas, Knuta Skujenieka, Ojāra Vācieša dzeju un Romāna Vendiņa klavierskaņām.

Juris Kaukulis 21. aprīlī izpildīs labi pazīstamas un mazāk zināmas kompozīcijas, tostarp no dažādiem "Dzelzs vilka" daiļrades posmiem, dziesmas no teātra izrādēm to pirmatnējā skanējumā, pietuvinātā tam, kādas tās pirmoreiz dzimst vienatnē, kad pie rokas ir tikai ģitāra un balss, kā arī jaunas dziesmas.

23. aprīļa klavierstāstā ar Zelmu Jēgeri vēl iepriekš nedzirdētā skanējumā tiks atskaņotas mākslinieces mīļākās dziesmas kopā ar ģitāristu Arturu Liedi un pianistu Edgaru Cīruli. 

Igauņu dziedātājs un dziesmu autors, kā arī grupas "Ewert and The Two Dragons" solists Everts Sundja koncertā 26. aprīlī atskaņos vēl nedzirdētu mūziku, kaverversijas, "Ewert and The Two Dragons" klasiku un dziesmas, kuras mūziķis sarakstījis citiem māksliniekiem.

Programmas noslēguma stāstā 10. maijā dalīsies pianists Dainis Tenis, atskaņojot jauno soloprogrammu "Decoder". Koncertā Dainis Tenis izpildīs savus oriģināldarbus klavierēm, kuros apvienojis sev tuvākos mūzikas žanrus – neoklasisko, ambiento un elektronisko mūziku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti