Kultūras ziņas

20. gadsimts 13 latviešu rakstnieku romānos

Kultūras ziņas

Īstenots Uģa Brikmaņa sapnis

LNSO vasarnīca Latgales vēstniecībā GORS

Ar krāšņiem pasākumiem durvis vērusi «LNSO vasarnīca»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar krāšņiem pasākumiem durvis vēris mūzikas festivāls "LNSO vasarnīca", kura mājvieta šajā nedēļas nogalē ir Rēzekne, Latgales vēstniecībā "Gors". Tur skanēs gan klasika, gan neakadēmiskā mūzika, būs arī izrādes bērniem  un jauniešiem. Bet vasarnīcas galvenais notikums ir Simfoniskās mūzikas koncerts 25.augustā. Tas būs veltīts amerikāņu mūzikas ģēnija Leonarda Bernsteina 100.dzimšanas dienai,  kur solo dziedās pazīstamā mūziklu dziedātāju Kima Krisvela.

Jau ceturto gadu augusta nogalē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aicina uz mūzikas festivālu "LNSO vasarnīca". Programma tik plaša, ka gaida gan rūdītus klasiķus, gan tos, kam drosme atklāt jaunas mākslas teritorijas. Šobrīd mēģinājumā skan Rahmaņinova 4., pie mums reti atskaņotais klavierkoncerts ar solistu Andreju Osokinu un Andri Pogu pie LNSO diriģenta pults.

Vasarnīcas atklāšanas koncerts un izrādes bērniem diriģenta Gunta Kuzmas pārziņā.

Gaidīta būs atkalredzēšanās ar Londonā dzīvojošu amerikāņu izcilo mūziklu dziedātāju un aktrisi Kimu Krisvelu, kuras dziedājumu gan dzirdēs sestdienas, 25.augusta, vakarā. "Ir ļoti interesanti strādāt ar Bernsteina mūziku. Bet tā prasa meistarību, jo ir gan tehniski sarežģīta, gan ar plašu diapazonu. Un dažkārt teksts ir svarīgāks par mūziku," atzina dziedātāja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti