Ar koncertu uz peldošas skatuves noslēdzas Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

2. augustā noslēgsies Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls, kas nedēļas garumā pulcēja koncertos Salacgrīvā, Ainažos un Liepupē ar māksliniekiem no Latvijas un ārvalstīm, kā arī ļāva labākajiem Latvijas mūzikas skolu audzēkņiem apgūt meistarību pie pazīstamiem mūzikas instrumentu spēles meistariem.

Festivāla noslēguma koncerts notiks svētdienas, 2. augusta, vakarā Salacgrīvas Kapteiņu ostā uz peldošas skatuves ar vijolnieka Alekseja Lundina, vokālistes Natālijas Petrožickajas, trompetista Kirila Soldatova, kā arī citu mākslinieku un meistarklašu pedagogu uzstāšanos.

Koncerta nosaukums būs „Pastaiga Itālijā”, tā intervijā Latvijas Radio 3 „Klasika” sacīja festivāla patrons, vijolnieks Aleksejs Lundins no Krievijas.

„Visa noslēguma koncerta programma šogad būs veltīta Itālijai," stāsta Lundins. "Būs daudz pārsteigumu, piedalīsies visi festivāla dalībnieki. Atklāšu mazu noslēpumu – koncerta gaitā kā caurviju motīvs skanēs Pētera Čaikovska „Atmiņas par Florenci”. Bet starp šīm daļām ieskanēsies arī trompete, „Venēcijas karnevāla” taktis, dzirdēsiet arī itāļu operu ārijas, itāļu polkas un vēl daudz ko citu interesantu.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti