Ar koncertu uz «Origo» skatuves atklās 20. Saulkrastu džeza festivālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Stacijas laukumā Rīgā 13. jūlijā plkst. 17.00 uz “Origo Summer Stage” notiks vērienīgs “Saulkrasti Jazz Festival 2017” atklāšanas koncerts, kas iezīmēs festivāla 20. jubileju. Savukārt nākamnedēļ, 20. jūlijā, plkst. 17.00 “Saulkrasti Jazz Festival 2017” koncertā klausītājus priecēs gan jaunie mūzikas talanti no Rīgas Doma kora skolas, gan arī tautā jau iemīļoti džeza mūzikas izpildītāji.

“Saulkrasti Jazz Festival” pirmo reizi norisinājās 1997.gadā, un šogad festivālam aprit 20 gadi, kuru laikā uz skatuves ir kāpuši simtiem izcilu džeza mūziķu no visas pasaules.

Šogad festivāls notiks no 17. līdz 22. jūlijam Saulkrastos, kur uz skatuves kāps izcili džeza mūzikas mākslinieki no Baltijas, Eiropas, Āfrikas un Amerikas, bet festivāla galvenais viesis ir virtuozais afro džeza ģitārists Džimmijs Dludlu (Jimmy Dludlu) no Mozambikas. Festivāla programma sastāv no trim būtiskām daļām: jauno džeza izpildītāju nometnes, konkursa – Baltijas bundzinieku līga (Baltic Drummer’s League), ikvakara koncerta, kā arī festivāla gala koncerta.

13. jūlijā no plkst. 17.00 līdz 19.00 “Origo Summer Stage” ar spilgtu koncertu uzstāsies Andrejs Orlovs ar grupu un Jelgavas novada un pilsētas Jauniešu bigbends.

Andrejs Orlovs ir basģitārists, kas savā mūzikā apvieno smooth jazz stila elementus un basģitāras solo. Andrejs ir sadarbojies ar Raimondu Paulu, Māri Briežkalnu, Diānu Pīrāgs, grupu "Saules kliosas" (Lietuva), kā arī piedalījies festivālos, kā “Kaunas Jazz”, “Birštonas Jazz”, “Rīgas Ritmi” un citos. Kopā ar viņu šajā sastāvā spēlē arī Mareks Logins (bungas) un Andris Kauliņš. Savukārt Jelgavas novada un pilsētas Jauniešu bigbends ar tā vadītāju Raiti Ašmani sācis aktīvi mēģināt un koncertēt pirms septiņiem gadiem. Pa šo laiku Bigbends ir uzstājies “Saulkrasti Jazz Festival”, sniedzis koncertus Rīgas kongresu namā un koncertzālē „Rīga”, piedalījies daudzos festivālos un konkursos Latvijā un ārvalstīs, iegūstot augstus apbalvojumus.

20. jūlijā no plkst. 17.00 līdz 19.00 “Origo Summer Stage” klausītājus ar izcilām džeza skaņām priecēs Rīgas Doma kora skolas 3. kursa džeza ansamblis un tā vadītājs Indriķis Veitners, kā arī grupa “Semi Acoustic Band”. Rīgas Doma kora skolas ansambļa dalībnieki šādā sastāvā, kā šobrīd, muzicē jau divus gadus, kuru laikā ir piedalījušies dažādos koncertos, konkursos un festivālos. Lielākais panākums ir bijusi 1. vieta “Ventspils Groove 2017” jauno ansambļu konkursā. Savukārt grupa “Semi Acoustic Band” apvieno trīs profesionālus mūziķus, kas rada ritmisku noskaņu mūziku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti