Rīta Panorāma

Cimzes balva

Rīta Panorāma

Aicina Siguldas ziemas mīļotājus

Latvijas Republikas Zemessardzes orķestris dāvina koncertu

Ar koncertu trīs gadu jubileju svinēs Zemessardzes orķestris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

21.novembrī Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā aulā Latvijas Republikas Zemessardzes orķestris sniegs koncertu, kas veltīts Latvijas 96.dzimšanas dienai un orķestra trešajai gadadienai.

Zemessardzes orķestri 2011.gada 1.novembrī dibinājuši majors Viesturs Lazdiņš un virsleitnants Andis Karelis, tajā muzicē arī dāmu kvartets.

"Mūsu galvenie uzdevumi ir popularizēt Zemessardzi sabiedrībā un veidot ciešāku saiti starp Zemessardzi un sabiedrību," norāda Zemessardzes orķestra diriģents Andis Karelis.

Jubilejas koncertā skanēs dažādu komponistu dziesmas, tai skaitā orķestra mūziķes Ingas Meijeres divi skaņdarbi.

"Tā kā koncertā uzstājas gan Zemessardzes orķestris, gan Zemessardzes bigbends un arī Zemessardzes koris, tad būs ļoti daudz dažādu skaņdarbu. No latviešu komponistiem jāmin Aivars Krūmiņš, Raimonds Pauls, būs arī divi mani skaņdarbi," stāsta saksofoniste Inga Meijere.

"Pret dāmām mēs izturamies īpaši, jo dāmas ir mūsu lepnums, kaut kas skaists, ar ko mēs vienmēr varam palepoties," teic Andis Karelis. "Mēs zināmā mērā esam priviliģētas," piebilst Inga Meijere.

"Kā jebkuram orķestrim, jebkuram kolektīvam - vienmēr būs kādas blusas, ar kurām būs jācīnās. Tas nebūs diriģents, kurš nedēļu pirms koncerta nebūs par kaut ko neapmierināts, nerāsies. Es, protams, ceru, ka mūziķi pēc tam, pēc labi padarīta darba labi saprot, ka rājos es nevis tāpēc, ka es gribu uz kādu parāties, bet tikai tāpēc, lai būtu labāk. Lai kāda būtu disciplīna, vienmēr ir vēlme, lai tā būtu vēl labāka," norāda Zemessardzes orķestra diriģents Andis Karelis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti