Rīta Panorāma

Latvijas zinātnieku atklājumi varētu palīdzēt ārstēt malāriju

Rīta Panorāma

Blūmentāls: ēdienam jābūt ar stāstu

"Saule un mīla"- ieskaņas koncerts Valentīndienā

Ar koncertu «Saule un mīla» Rudāne un Busulis ieskandinās Valentīna dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ugunīgas mīlas melodijas, liriskas romantiskās dziesmas, pasaulē slavenus hitus varēs baudīt Valentīna dienas ieskaņas koncertā „Saule un mīla” svētdien, 12.februārī, Lielajā ģildē. Orķestris „Rīga” koncertēt kopā aicinājis divus solistus - operdziedātāju Dināru Rudāni un mūziķi Intaru Busuli. 

Diriģents Andis Klučnieks koncertā sola radīt mīlestības gaisotni. Klučnieks iepazīstina ar koncerta programmā iekļautajiem skaņdarbiem. “No saulainās Itālijas - Džoakīno Rosīni, kas, manuprāt, ir viens no saulainākajiem, dzīvespriecīgākajiem komponistiem," viņš saka, "kā arī mēs dzirdēsim ļoti slavenu duetu, ko savā laikā ir dziedājis Andrea Bočelli "Vivo per lei", arī Nino Rotas skaistākās melodijas."

Operdziedātāja Rudāne par Valentīna dienas koncertu puķēm priecājas, kaut vāzēs tās savās mājās saliek mamma. Viņa gaida arī tikšanos ar Busuli, kas nomainījis gripas pieveikto Daumantu Kalniņu. “Galvenais, lai nesakaujamies! Bet tas iekļauts mīlestībā, kautiņi un salabšana,” smejas dziedātāja.

“Es laikam esmu viens no tiem cilvēkiem, kas diezgan daudz stereotipu lauž,” atzīst operdziedātāja. Viņa stāsta, ka pat pēc citu ieteikumiem nav pārstājusi spēlēt hokeju. Šobrīd viņa spēlē sieviešu hokeja komandā “L&L”. Rudāne uz mēģinājumu ieradusies sportiskā apģērbā un norāda arī, ka ir veģetāriete un arī nodarbes izvēlas pēc savas gaymes: “Ir jādara tas, ko mīli, tikai tad varēs dzīvot harmonijā ar sevi.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti