Ar koncertu Mežaparka estrādē aizsāksies brāļu Kokaru 100. jubilejai veltītie pasākumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šā gada 16. augustā brāļiem Kokariem apritēs 100 gadu jubileja. No 14. augusta aizsāksies nozīmīgās jubilejas svinības, vienlaikus pirmo reizi atklājot un ieskandinot atjaunoto Lielo estrādi Mežaparkā ar svētku dziesmu vakaru “Brālibrāli”.

Imants un Gido Kokari ir Latvijas kormūzikas vēstures vienas no spilgtākajām personībām. Vairāk nekā piecdesmit gadu Kokaru galvenais darbības fokuss ir bijis kormūzikas attīstība un neatsverama kordziedātāju un kordiriģentu izaudzināšana.

Pasaules kontekstā kormūzikas nozarē brāļi Kokari ir kā kvalitātes zīme Latvijas tautas dziedāšanas spēkam, norādīja jubilejas pasākumu rīkotāji. 

14. augustā pulksten 21.00 Mežaparka Lielajā estrādē norisināsies svētku dziesmu vakars “Brālibrāli”, kurā piedalīsies Rīgas kamerkoris “Ave Sol” un Latvijas diriģentu koris apmēram 400 dziedātāju sastāvā virsdiriģentu vadībā. Tie gandrīz divu stundu ilgajā koncertā izdziedās brāļiem Kokariem tuvas kompozīcijas. Skanēs gan Jāzepa Vītola un Ausekļa “Gaismas pils”, gan šā gada jubilāra Imanta Kalniņa “Lūgšana” ar Knuta Skujenieka vārdiem, gan Artura Maskata un Aleksandra Čaka “Rīgai”. Koncertā savos skaņdarbos piedalīsies arī komponisti Arturs Maskats, Zigmars Liepiņš, Raimonds Tiguls. Radošajā grupā ir tās vadītājs diriģents Romāns Vanags, kā arī Mārtiņš Klišāns un Ints Teterovskis.

Koncerts “Brālibrāli” būs arī sākumpunkts, kurā taps pirmie kadri filmai “Daiļuma dārzs” par brāļiem Kokariem. Filmas autori meklēs to, kā parādīt Imanta un Gido Kokaru nospiedumus Latvijas kormūzikā.

Brāļu Kokaru simtgades pasākumu ciklu rīko Rīgas dome, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība, koncertorganizācija “Ave Sol”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti