Ar koncertu Maras muižā sāksies kultūrvēsturiski izzinošs pasākumu cikls «Markabe»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Maras un Kabiles muižās Kurzemē gaidāms jauns kultūrvēsturiski izzinošs pasākumu cikls “Markabe”. Pirmais cikla pasākums notiks 4. jūlijā Maras muižā ar vijolnieces Annijas Endijas Kolertas un ģitārista Mika Akota piedalīšanos, medijus informē organizatori.

Mūziķu izpildījumā skanēs Šūberta, Bartoka, Debisī, Pjacollas un Villa Lobosa skaņdarbi. Ar pasākumu "Muzikālais soiree Maras muižā" tiks iedzīvinātas senās mājas un salonmuzicēšanas tradīcijas, kas balstītas baltvācu īpašnieku – muižnieku nacionalitātes saknēs.

Pirms un pēc muzikālā kamermūzikas priekšnesuma pasākuma apmeklētājiem būs iespēja aplūkot nesen restaurēto Maras muižu, kas atrodas Turlavas pagastā Kuldīgas novadā.

Miks Akots
Miks Akots

Muižas kungu pils ir celta 1750. gadā kā tipiska baroka ēka. Pasākuma rīkotāji atzīmē, ka unikāla ir ne tikai līdz mūsdienām saglabājusies celtne, bet arī senie, 16. gadsimta Livonijas laika pamati ar velvētajām pagraba telpām uz kuriem muiža uzbūvēta. Maras muiža ir Kurzemes un Latvijas kultūrvēsturiskais mantojums, par ko liecina labi saglabājušies arhitektoniskie elementi – autentiskais kungu mājas plānojums, telpu izkārtojums anfilādē, koka grīdas un greznās kāpnes, kamīns un vairākas krāsnis. Maras muižā saglabātais priekšnama kamīns ir ražots Kurzemē un papildināts ar Kuldīgas Hansa Šēna (Hans Schön) keramikas darbnīcās 1870.-1880. gados tapušo bareljefu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti