Ar koncertu «Maestro - piano - Rīga» atklās festivālu «Windstream»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

21.martā ar koncertu "Maestro - piano - Rīga" tiks atklāts pavasara festivāls "Windstream". Programma tiek veidota sadarbībā ar maestro Raimondu Paulu.

Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" pavasara festivāla "Windstream" koncertos uzstāsies ar dažādiem diriģentiem, jo šobrīd ir vakants orķestra mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta amats. Festivāla atklāšanas koncertu "Maestro - piano - Rīga" diriģēs Kaspars Ādamsons.

Kā norāda pūtēju orķestra "Rīga" pārstāvji, atklāšanas koncertprogramma būs romantiska, emocionāla un krāšņa. Solistu Ingas Šļubovskas un Daumanta Kalniņa interpretācijā skanēs vairākas dziesmas ar Austras Skujiņas dzeju: "Katedrālē", "Pajaco", "Meitenei kafejnīcā", "Dziesma par gaili", "Vieglprātīgā sirds". Šīs dziesmas skanēja 1980.gadā uzņemtajā koncertfilmā "Ielu mūzika".

Dziedātāja Ance Krauze piedalīsies koncertā ar vairākām dziesmām, kurās komponists Raimonds Pauls gremdējies Itālijas noskaņās. Latvijā labākais orķestra mūzikas aranžētājs Vilnis Šmīdbergs šobrīd strādā pie izrādes "Meža gulbji" tēmu aranžējuma pūtēju orķestrim.

Vēl programmā iekļautas melodijas no kinofilmas "Dāvanas pa telefonu", kas bija savulaik populāra Aloīza Brenča režisēta krimināldrāma ar Paula mūziku, un mūzikas versiju īpaši 21.marta koncertam veido Ilona Breģe.

Pie klavierēm koncertā "Maestro - piano - Rīga" būs komponists Raimonds Pauls, kurš saspēlēsies gan ar orķestri "Rīga", gan jaunajos skaņdarbos ar saksofonistu Oskaru Petrauski.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti