Kultūras ziņas

Ināras Kaijas Eglītes "Kliedziens starp āboliem"

Kultūras ziņas

LNSO klaviertrio svin 5. jubileju

Koris "Sōla" izdzied 20. jubilejas gadu

Ar koncertu Gaismas pils Ziedoņa zālē noslēdzas kora «Sōla» jubilejas svinības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Divdesmit gadu jubilejas zīmē un, protams, dziedot šis gads pagājis jauneklīgajam un allaž aizrautīgajam Latvijas Kultūras akadēmijas jauktajam korim “Sōla”. Kopš Vasarsvētkiem jubilejas koncerti izskanējuši Rojā, Rūjienā, Lielplatonē un Ilūkstē, bet noslēdzošais koncerts “Dziedot dzimu, dziedot augu” izskan ceturtdien, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Klausītāji piedāvātas desmit latviešu komponistu oriģināldziesmas un desmit tautasdziesmu apdares. 

Jauneklīgais Kultūras akadēmijas koris, kurš gadu no gada plūcis aizvien kuplākus laurus tuvās un tālās zemēs mākslinieciskā vadītāja Kaspara Ādamsona vadībā – iegūstot gan Eiropas koru Grand Prix, gan allaž iekļūstot labāko topā Dziesmu svētku koru karos -, šogad atvadās no “tīņu gadiem” un svin savu pirmo divdesmitgadi.

“Tas ir līdzīgi kā ar bērniem, nereti vecāki saka – pa kuru laiku viņi izaug? Nepamanīju. Un līdzīgi varu teikt par kori, jo tad, kad esi ar to diendienā, mēģinājumos, koncertos, tad, protams, tā maiņa, vai gribētos teikt -  izaugsme - notiek pakāpeniski, bet ne pēkšņi, lēcienā,” stāsta kora mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons.

“Kādreiz bija tā, atceros - pirmajos gados visi gāja skatēs uz “Kamēr…” un “Balsīm”, viņi bija latiņu augstāk par citiem. Tagad ir prieks, ka tas līmenis izlīdzinājies, un es ļoti novērtēju Kaspara muzikalitāti un piedāvāto programmu,” norāda kora menedžere Ilze Tormane. 

Diriģente Laura Štoma savukārt uzsver, ka par iemeslu kora popularitātei uzskata gan brīnišķīgos diriģentus un vokālo pedagoģi, gan arī kolektīva savstarpējo draudzīgumu. 

Turot rokā jauno disku “Dziedot dzimu, dziedot augu” ar 20 latviešu oriģināldziesmām un tautasdziesmu apdarēm, kas šovakar arī izskanēs kā  jubilejas galā koncerts, diriģents ir gandarīts par 48 komandas dalībnieku  paveikto.

“Tas ir tas, ko esam rādījuši, sākot no 20. maija Rojas koncerta, visbeidzot ar šo vakaru Ziedoņa zālē, un tā ir tāda laba vērtība, ko atstājam gan sev, gan pārējiem uz to nākamību,” pauž Ādamsons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti