Kultūras ziņas

Mežaparka estrāde ver vārtus apmeklētājiem

Kultūras ziņas

Ar devīzi "Dzeja dzīvo" sākušās Dzejas dienas

"Knīpas un knauķi" gatavojas 50. jubilejas koncertam

Ar koncertu Dzintaru koncertzālē bērnu vokālā studija «Knīpas un knauķi» atzīmēs 50. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Bērnu vokālā studija “Knīpas un knauķi” gatavojas 50. jubilejas koncertam, kas notiks 4. septembrī Dzintaru koncertzālē. Koncertā skanēs populārākās dziesmas un fragmenti no dažādām izrādēm un koncertprogrammām, kas izveidotas piecdesmit gadu laikā.

Bērnu vokālās studijas “Knīpas un knauķi” vadītāja Edīte Putniņa stāsta: “Man personīgi vienmēr vissvarīgāk ir bijis mācīt bērniem dzīves labsajūtas veidošanu. Mēs, “Knīpas un knauķi”, smaidām daudz, jo ar dziesmu spējam pieveikt kādu bēdu, problēmiņu dzīvē.” Putniņa ir pārliecināta, ka dziesma dziedina.

Bērnu vokālās studijas “Knīpas un knauķi” vadītāja, koncerta horeogrāfe Sanita Sējāne pati nav bijusi “knīpa”, bet viņa vīrs ir izbijis “knauķis”, tāpat arī visi trīs bērni ir darbojušies vokālajā studijā. Viņa ir pārliecināta: “Tas galvenais, ko mēs viņiem iemācām, ir mīlēt skatuvi, mīlēt dziedāšanu, būt iejūtīgam, sirsnīgam arī vienam pret otru; šeit nav konkurences, šeit nav jānoskrien disciplīnas un jāiegūst zelta medaļas, šeit jājūtas visiem kopā labi.”

Arī koncerta režisore, scenogrāfe un horeogrāfe Inga Ceipe ir pārliecināta, ka tas būs fantastisks ceļojums ar “Mazā Prinča” noskaņu: “Mums likās,ka mēs nonākam uz dziedošas planētas, kurā notiek dažādi notikumi – gan no pagātnes, gan jaunās dziesmas. Ja Latvijā kādam ansamblim ir ļoti raibs klāsts ar dziesmām, jo viņi ir strādājuši ar ļoti daudziem komponistiem, tad tie ir “Knīpas un knauķi”.”

Jubilejas koncertu vadīs “Knīpas un knauķi” veterāne Madara Gaile, kura ansamblī darbojusies 13 gadus: “Ir cilvēki, kuri saka, ka viņiem klases audzinātājas ir otrās mammas, es vienmēr esmu teikusi, ka “Knīpu un knauķu” skolotājas ir bijušas manas otrās mammas un “Knīpas un knauķi” un biedrības nams ir bijušas manas otrās mājas lielākā mērā, nekā man bijusi skola.”

Piecdesmit gadu laikā daudzu komponistu sacerētās dziesmas bērnu vokālajam ansamblim “Knīpas un knauķi” iemīļojušas jau vairākas paaudzes, tās dzied bērnudārzos un skolās, un katru gadu tiek izveidotas jaunas koncertprogrammas un izdoti jauni ieraksti

 “Knīpu un knauķu” vadītāja Jonita Štoma uzskata: “Vislielākais devums ir mūsu dziesmu pienesums. Mums ir liels prieks un laime, ka tieši 50. dzimšanas dienā mēs esam izdevuši disku “Ezīša katliņš” un “Zem sēnītes”. [..] “Knīpas un knauķi” savā dzimšanas dienā dāvina dziesmas nevis tikai paši sev, bet arī citiem bērniem Latvijas bērnudārzos un Latvijas skolās.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti