Kultūras ziņas

"Valpurģi" – maģiskā pavasara svinēšanas nakts

Kultūras ziņas

Izraudzīti "Baltijas vilnis 2019" Latvijas pārstāvji

Juris Kļaviņš nosvinējis dubultsvētkus

Ar koncertu «Divreiz svētki» 50 gadu skatuves jubileju atzīmēs Juris Kļaviņš un Ilze Dzērve

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Universitātes Lielajā aulā sestdien pulksten 17.00 notiks koncerts “Divreiz svētki”, kurā 50 gadus uz skatuves svinēs Dziesmu svētku virsdiriģents, emeritētais profesors Juris Kļaviņš un izcilā koncertmeistare Ilze Dzērve.

Abu kopīgās skatuves gaitas sākās pirms 50 gadiem tieši ar Latvijas Universitātes koriem. 1968. gadā abi sāka kopīgu darbu universitātes jauktajā korī “Juventus”, bet kopš 2007. gada abi mūziķi turpina strādāt ar universitātes absolventu kori “Jubilate”.

 “Viņu tandēms ir burvīgs, jo viņi viens otru pazīst, zina un jūt. Domāju, viņiem nemaz daudz nav jārunā, jo viņi jau visu dara mūzikā,” par koncertu “Divreiz svētki” plašāk pastāstīja tā organizators Guntars Felsbergs.

Latvijas Universitātē izskanēs koncerts "Divreiz svētki"
00:00 / 00:25
Lejuplādēt

Sajās dienās Jurim Kļaviņam ir 70 gadu jubileja. Koncertā būšot ne tikai koris “Jubilate”, bet arī viņu iepriekšējais koris “Juventus”. Uzstāsies arī īpaši viesi – čellists Ēriks Kiršfelds un ģitārists Kaspars Zemītis.

“Neviens skaņdarbs šajā koncertā nav nejaušība, visiem skaņdarbiem ir sava, būtiska nozīme, un šī programma ir spēcīgā dramaturģiskā un emocionālā saistībā gan ar Juris Kļaviņu, gan ar Ilzi Dzērvi,” norādīja Felsbergs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti