Ar koncertu atklās festivālu «Liepājas vasara»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ceturtdienas vakarā Liepājas Latviešu biedrības namā gaidāms festivāla „Liepājas vasara” atklāšanas koncerts. Tajā būs iespēja dzirdēt ne tikai Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķus - liepājniekiem pievienosies arī Klaipēdas kamerorķestris un kamerkoris „Aukuras”. Pie diriģenta pults Brazīlijas diriģents Žoau Maurisiu Galindu.

„Šajā projektā sadarbosies mākslinieki no trīs kontinentiem. Diezgan attāliem. Galvenais diriģents no Sanpaulu džeza simfoniskā orķestra Žoau Maurisiu Galindu pašlaik diriģē mēģinājumu. Mums pievienosies arī no Ziemeļamerikas, ASV Ira Spoldings (baritons),  Merilina Moora (soprāns), bet kopā ar lietuviešu  kolēģiem mēs izveidosim patiesi lielu orķestri. Mūzika ir teiksmaina,” tā gaidāmo šī vakara koncertu raksturo Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Viņš uzsver, ka orķestra mūziķiem tā būs jauna paraugstunda Amerikas mūzikas interpretācijā, turklāt brazīliešu diriģents ir ļoti muzikāls. „Mēs spēlēsim Mocarta Kamargu Gvarnjēri simfoniju „Brazīlija”. Tāds ir arī Brazīlijas galvaspilsētas nosaukums. Tas ir politiski nozīmīgs cents. Simfonija ir komponēta tieši pilsētas tapšanas laikā. Tā nav tradicionāla Eiropas mūzika, tie ir mūzikas ritmi no Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas. Ceru, ka Liepājas klausītājus tas uzrunās,” saka Galindu.

Atklāšanas programmā tiks ietverti arī fragmenti no amerikāņu komponista un pianista Džrodža Gēršvina operas „Porgijs un Besa”, kas tiek dēvēta par Gēršvina meistardarbu un amerikāņu operas nepārspētu virsotni. Klausītājus gaida mūzikā ietverts aizraujošs mīlas stāsts.

Ceturtdienas koncerts ir tikai sākums plašajai festivāla „Liepājas vasara” programmai. „Šis ir kā pilotprojekts, mūsdienīgi sakot. Esam mēģinājuši festivāla laikā apvienot  profesionālās mākslas žanrus, kas Liepājā pastāv, saliedējot vienā vienotā programmā, parādot, kā mēs sadarbosimies jaunajā koncertzālē,” saka SIA „Lielais dzintars” valdes loceklis Ints Dālderis.

Līdz pat 30. augustam, kad gaidāmi muzikāli pārsteigumi, svinot koncertzāles „Lielais dzintars” spāru svētkus, liepājnieki un pilsētas viesi festivāla „Liepājas vasara” ietvaros varēs baudīt dažādus koncertus, teātra izrādes, eksperimentālas performances un mākslas izstādes.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti