Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Riteņbraucēji – esiet pamanāmi!

Leģendārā pianista Svjatoslava Rihtera simtgades koncerts un filma

Ar koncertiem un filmu atzīmēs leģendārā pianista Svjatoslava Rihtera simtgadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Novembrī un decembrī Rīgā norisināsies koncertcikls "Veltījums. Svjatoslavam Rihteram - 100", kurā notiks vairāki koncerti un tiks demonstrēta arī dokumentālā filma par Svjatoslavu Rihteru.

Trijos koncertos Rīgā uzstāsies tādi mākslinieki kā Bruno Monsenžons, vijole (Francija), Lukas Genušas, klavieres (Krievija), Ajlens Pritčins, vijole (Krievija), Aļona Černi, klavieres (Ukraina/Šveice), Aleksejs Šadrins, čells (Ukraina/Vācija), Artūrs Cingujevs, klavieres (Latvija).

6.novembrī plkst. 19 Lielajā ģildē notiks franču vijolnieka Bruno Monsenžona autorvakars, kurā piedalīsies un Pētera Čaikovska mūziku izpildīs arī čellists Aleksejs Šjadrins un pianists Artūrs Cingujevs. Savukārt 7.novembrī plkst. 14 kinoteātrī "Splendid Palace" būs skatāma Bruno Monsenžona veidotā dokumentālā filma par Svjatoslavu Rihteru "The Enigma".

21.novembrī plkst. 19 Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā skanēs koncerts "2 klavieres", kurā piedalīsies pianisti Aļona Černi (Šveice) un Artūrs Cingujevs (Latvija). Programmā - Volfganga Amadeja Mocarta un Johannesa Brāmsa skaņdarbi.

7.decembrī plkst. 19 Lielajā ģildē būs klausāma koncertprogramma "Solistu duets", kuras dalībnieki būs divi krievu mūziķi - vijolnieks Ajlens Pritčins un pianists Lukas Geņušas. Programmā iekļauti Franča Šūberta, Pētera Čaikovska, Igora Stravinska un Leonīda Desjatnikova skaņdarbi.

Krievu pianists Svjatoslavs Rihters (1915-1997) tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem 20.gadsimta pianistiem. Viņš izcēlās ar interpretāciju spožumu, neierobežotām tehniskām spējām un fenomenālo atmiņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti