Ar koncertiem Rīgā un Cēsīs viesosies atraktīvais Honkongas bērnu koris «Yip»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

5.augustā  plkst. 19 Vidzemes koncertzālē "Cēsis" un 7.augustā plkst. 19 koncertzālē "Lielā ģilde" ar atraktīvu koncertšovu, spilgtiem tērpiem, dziesmām, dejām un tautas mūzikas instrumentu spēli viesosies Honkongas bērnu koris "Yip".

Starptautiski plaši pazīstamais bērnu koris "Yip" no Honkongas Latvijā viesosies koncertturnejā, kas sāksies Maskavā un noslēgsies Krakovā. Koris uzstāsies arī Pēterburgā, Tallinā, Viljandi, Klaipēdā, Viļņā, un Varšavā. Gaidāmie koncerti būs pirmā "YIP" kora viesošanās Baltijas reģionā.

Bērnu kora "Yip" repertuārā ir gan garīgā kormūzika un tautas dziesmas (ķīniešu, skotu, poļu un pat latviešu), gan visdažādākā rakstura populāras melodijas no mūzikliem un filmām, kā arī no grupas "The Beatles", Džordža Geršvina un Ennio Morikones repertuāra.

Bērnu koris "Yip" ("The Yip's Children's Choir") ieguvis starptautisku atpazīstamību ar savām izcilajām un īpaši skolotajām bērnu balsīm. Koris uzstājies daudzos starptautiskos mūzikas festivālos un saietos, iegūstot kritikas atzinību. 1983.gadā kā bezpeļņas organizāciju kori nodibināja Vaihons Jips, augsti vērtēts eksperts bērnu muzikālās izglītības laukā. Korī ir vairāk nekā 800 dalībnieku vecumā no pieciem līdz 17 gadiem. Tas iedalīts pamata, junioru, vidējā, senioru un koncertturneju grupās.

Kora repertuārs ir plašs - no renesanses līdz modernisma kompozīcijām - garīgie dziedājumi, tautas mūzika, džezs, pops un Brodveja mūziklu izlase.

Ieeja koncertos Rīgā un Cēsīs būs bez maksas, bet interesenti tiek aicināti laicīgi saņemt bezmaksas ielūgumus Vidzemes koncertzāles "Cēsis" un koncertzāles "Lielā ģilde" biļešu kasēs, jo vietu un ielūgumu skaits ir ierobežots.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti