Ar jaunu koncertprogrammu pavasarī Rīgā atgriezīsies «Hurts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Arēnā Rīga" 2016.gada 1.martā sava jaunākā albuma “Surrender” koncerttūres ietvaros uzstāsies Latvijā iecienītais sintpopa duets “Hurts”. Pēc divu gadu pārtraukuma grupa laiž klajā pavisam jaunu materiālu, kas albuma formātā klausītājiem būs pieejams 9.oktobrī.

2010.gadā iznākušais "Hurts" debijas albums “Happiness” vienā mirklī uztraucās Lielbritānijas topa ceturtajā vietā, un tā pārdošanas rādītāji bija visstraujāk augošie tajā gadā. Seši singli no tikai viena diska - "Wonderful Life", "Better Than Love", "Stay", "Sunday", "All I Want For Christmas Is New Year's Day" un "Illuminated" - pabija dažādu Eiropas topu augšgalā. Albums ieguva zelta statusu Lielbritānijā un Austrijā, bet platīna statusu Vācijā, kopumā sasniedzot vismaz pirmo desmitnieku 12 Eiropas valstu hitparādēs. Pārdoto kopiju skaits pārsniedz vienu miljonu.

2013.gadā klausītāji saņēma jaunu Mančestras dueta sniegumu – albumu “Exile”, kas arī ierindojās "UK Top 10", bet virknē Eiropas valstu – Vācijā, Polijā un Čehijā – sasniedza zelta statusu vienas nedēļas laikā. Vislielāko atzinību izpelnījās divi hiti: "Miracle" un "Somebody to Die For".

Šoruden kārta pienākusi jaunam radošam apkopojumam. Jaunais albums iesākts maigajā Montrē klimatā un turpināts Ivisā, Losandželosā un Ņujorkā. Apkārtnes nozīmīgumu uzsver arī paši grupas dalībnieki: “Jaunas sejas, jaunas vietas...Tās palīdzēja tapt [albumam] “Surrender”. Pilsētās, kur mēs rakstījām albumu, bija augstas, zilas debesis, tā nebija Mančestra ar mūžīgo lietu. Mēs izbaudījām to visu pilnībā, tāpēc arī mūzika tapa viegli un nepiespiesti.”

Jau kopš šī gada jūnija faniem pieejams kompozīcijas "Some Kind of Heaven" video variants, kuru solists Teo Hačkrafts komentē šādi: “Šī dziesma ir kā sacensību starta pistoles šāviens. Mums patīk būt kustīgiem mērķiem. Un tieši šī kompozīcija, mūsuprāt, liek cilvēkiem iesaukties: “Kas tad tas?!“”

Britu prese jau to paspējusi nodēvēt par krāsainu popa detonāciju, kuru uz priekšu dzen visu līdzi raujošais ritms un Teo pārliecinošais vokāls, kas papildināti ar smalkām instrumentālām niansēm, sākot ar baroka vijolēm un beidzot ar afrikāņu bungām. Taču pati spilgtākā kompozīcijas nianse slēpjas tās nekaunīgajā krāšņumā, kas vienkārši peldas zelta pielietā mirdzumā un pauž krasu pretstatu drūmajai otrā albuma noskaņai.

Augusta beigās “Hurts” ļāva palūkoties drīzumā iznākošā albuma aizkulisēs, publicējot video kompozīcijai "Lights".

Duetu “Hurts” 2009.gadā Mančestrā nodibināja vokālists Teo Hačkrafts un multiinstrumentālists Adams Andersons. Par grupas vizītkarti kļūst mazliet atsvešināts 30.gadu ģērbšanās stils, lieliskas, drīzāk 80.gadiem nekā mūsdienām raksturīgas melodijas, padrūma noskaņa, ko paspilgtina smeldzes caurausts vokāls. Savu mūzikas stilu paši puiši nodēvējuši par „Disco Lento”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti