Kultūras ziņas

Noslēgušies Siguldas Opermūzikas svētki

Kultūras ziņas

Izstāde kā saspēle ar Aleksandru Dembo

"Jūrmalas festivāls" izskan ar itāļu operu ārijām

Ar itāļu operu ārijām izskanējis Jūrmalas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dzintaru koncertzālē ar krāšņu galā koncertu, kurā skanēja skaistākās itāļu operu ārijas, noslēdzies piektais Jūrmalas festivāls. Klātesošajiem par prieku dziedāja pasaulē atzītais Latvijas tenors Aleksandrs Antoņenko, vācu mecosoprāns Denīze Uzuna un mūsu pašu soprāns Alise Zinovjeva, bet iepriekš pieteiktā operdziedātāja Egila Siliņa vietā uz skatuves kāpa baritons no Baltkrievijas – Vladislavs Sulimskis.

Jūrmalas festivāla noslēguma koncerts svētdienas siltajā vakarā izskanēja skatītāju pārpildītā Dzintaru koncertzālē. Kā atzīst rīkotāji, šogad festivāls pulcējis rekordlielu apmeklētāju skaitu, kļūstot par līderi tieši akadēmiskās mūzikas pasākumu vidū.

Galā koncertā itāļu operu ārijas izpildīja izcili operdziedātāji, Latvijas Radio koris un Jūrmalas Festivāla orķestris igauņu diriģenta Vello Pāna vadībā.   

"Es jūtos kā mājās, un mājās ir sajūta vienmēr, ka vajag nodziedāt vēl labāk. Jo te mani visi pazīst un gaida kaut ko vēl vairāk," atzīst operdziedātāja Alise Zinovjeva.

"Man ir liels prieks par to, ka Dzintaru koncertzāle kļūst par ievērojamu un starptautisku kultūras centru. Antoņenko ir fantastisks! Abas meitenes arī, un tas ciemiņš. Orķestris skan ļoti jauki!" vērtē koncerta apmeklētājs, diriģents Ilmārs Lapiņš.

"Kolosāls izpildījums, līmenis augsts. Antoņenko mīlam un gājām uz viņa koncertiem Londonā, bet šeit dubultprieks redzēt viņu uz skatuves, ka viņš ir mūsējais!" saka koncerta apmeklētājs, žurnālists Igors Dmitrijevs.

Uzstāšanās Jūrmalas festivālā bija īpašs notikums baltkrievu baritonam Vladislavam Sulimskim. Viņš pēdējā brīdī aizstāja pašmāju operdziedātāju Egilu Siliņu, kurš personīgu iemeslu dēļ atsauca dalību koncertā.

"Esmu bijis Jūrmalā tikai vienu reizi. Tā man bija dāvana atbraukt un uzstāties šādai publikai un kopā ar tādiem solistiem. Tas ir lieliski, un es esmu ļoti laimīgs, ka man tā paveicās," priecājas Sulimskis.

Jūrmalas festivāls, kas šogad kūrortpilsētas muzikālo notikumu buķeti papildināja jau piekto reizi, savus skatītājus ar atšķirīgu mākslinieku uzstāšanos priecēja sešus vakarus, un uzreiz pēc festivāla izskaņas jau tiek kalti plāni par nākamā festivāla piedāvājumu.

''Mums viss top, un mēs jau varam runāt par nākamo gadu. Varbūt, tas ir kādi 70 procenti, ka mēs atskaņosim “Pajaci”," atklāj Antoņenko.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti