Kultūras ziņas

Drīzumā uz ekrāniem - "Mazais spoku detektīvs"

Kultūras ziņas

Bērnu koru konkurss

Festivālu "Avanti" atklāj Georgijs Osokins

Ar Georgija Osokina solokoncertu atklāj festivālu «Avanti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Zvaigznes cilvēkiem izgaismo ceļu, cilvēki izklāj ceļu jaunām zvaigznēm" - tāda ir  Hermaņa Brauna fonda rīkotā festivāla "Avanti" devīze, kas norisināsies ceturto reizi. Piektdien, 11.martā, atklāšanas koncertā Lielajā ģildē muzicēs nu jau pazīstams vārds ne vien Latvijā, bet arī Friderika Šopēna konkursa laureāts - pianists Georgijs Osokins. Viņš ir arī šī gada Latvijas Lielās mūzikas balvas saņēmējs.

Kā norāda festivāla rīkotāji, tas sniegs iespēju apdāvinātajiem mūziķiem uzstāties plašai publikai, jo tieši koncerti ir vissvarīgākais priekšnoteikums, lai mākslinieks varētu tapt un augt, pierādīt savas spējas un salīdzināt savējo un citu vienaudžu sniegumu. Festivāls atklās jaunus vārdus un arī pašiem jaunajiem mūziķiem norādīs ceļus tālākai meistarības pilnveidošanai. Šogad festivālā jaunieši varēs apmeklēt arī pazīstamu pedagogu meistarklases dažādās specialitātēs.

Šogad festivāla koncerti notiks gan Rīgā - Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, Lielajā ģildē un Mazajā ģildē, gan citās Latvijas pilsētās. Paplašinot festivāla ģeogrāfiju, gada laikā koncerti notiks arī reģionos - Cēsīs, Jūrmalā, Jelgavā, Jēkabpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Liepājā un citviet.

Notiks arī jaunu, bet spožu mākslinieku solokoncerti: tos sniegs "Lielās mūzikas balvas 2015" laureāts kategorijā "Gada jaunais mākslinieks" pianists Georgijs Osokins, Starptautiskā Čaikovska konkursa Maskavā sensācija Likā Debargs, kā arī publikas mīlestību iekarojušais divpadsmitgadīgais vijolnieks Daniils Bulajevs.

"Šeit spēlēt - tas ir īpaši. Te notika mans lielais solokoncerts, ar ko viss sākās. Paldies, "Avanti", par šo iespēju! Pirmajā daļā es spēlēšu jubilāra Pētera Vaska mūziku, kuru spēlēju arī pasaulē. Vēl būs Bēthovena, Debisī, Skrjabina darbi, otrajā daļā - Šopēns. Tas ir mans pienākums," norāda Georgijs Osokins. Pēc koncerta Rīgā Georgijam Osokinam sekos koncerti ASV, tad Eiropā un vēlāk Japānā: "Jāstrādā daudz. Jaunam māksliniekam tas ir bīstami - tik daudz piedāvājumu, arī CD ieraksti, bet jāatceras, ka būtiska nav komercija, bet māksla."

Otro gadu festivāls "Avanti" sadarbojas ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. Kameransambļu konkursa laureātiem ir dota iespēja piedalīties festivāla koncertos. Sadarbībā ar vairākiem Rīgas muzejiem festivāls radis iespēju koncerta dienā klausītājiem apmeklēt šo muzeju izstādes un pastāvīgās ekspozīcijas, iepazīt vēsturi un arhitektūru bez maksas. Arī skaidrojumi par attiecīgo laikmetu, komponistiem, mūzikas instrumentiem un skaņdarbiem, kas koncertos notiek neformālu sarunu veidā, pastiprina festivāla izglītojošo lomu jaunatnes un visas sabiedrības vidū.

Hermaņa Brauna fonda festivāls "Avanti" norisināsies visa gada garumā. Tā programma pieejama Hermaņa Brauna fonda mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti