Kultūras ziņas

Mūžībā devies režisors Uģis Brikmanis

Kultūras ziņas

Kuldīgā "Lāči pīpē zāli"

Inese Galante aicina uz festivālu "Summertime"

Ar Frenka Sinatras dziesmām ieskandināts festivāls «Summertime»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

9.augustā Dzintaru koncertzālē operdziedātāja Inese Galante uzņēma viesus pašas izlolota festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” atklāšanas koncertā. 

Festivāls ar nu jau 14 gadu pieredzi šoreiz tika atklāts ar leģendārajam dziedātājam Frenkam Sinatram veltītu programmu, ko izpildīja mākslinieks no Vācijas Toms Gēbels

“Summertime – aicina Inese Galante” atklāšanas koncerta programma, atšķirībā no citu gadu klasiskās mūzikas klāsta, šogad vairāk iepriecināja populārās mūzikas cienītājus. 

“Tikai ar torti vai siļķi iztikt nevar,” tēlaini skaidro Inese Galante. “Vajag dažādību! Mēs arī mēģinām to radīt, un par to arī domājam un mainām, ne koncepciju, jo klasika paliek vienmēr.”

Festivāla atklāšanai bija izraudzīts leģendārā amerikāņu dziedātāja un aktiera Frenka Sinatras kompozīciju interprets, dziedātājs un komponists no Vācijas – Toms Gēbels, bet Sinatras populārās melodijas akompanēja pašmāju džeza kolektīvs Jelgavas bigbenda diriģenta Raita Ašmaņa vadībā.

“Mans skatījums ir, cik esmu viņa dziesmas klausījies, un salīdzinot arī tagad, spēlējot bigbendā – viņš ļoti iedziļinājās tekstā. Sinatram nebija liels diapazons,” komentē Raitis Ašmanis. ''Viņš mācēja dziesmā ielikt to jēgu. Kad viņš dziedāja, tad likās, ka viņš dzied tieši tev. Tas ir dziedātājam ļoti svarīgi.”

Var tikai minēt, kam tieši no pārpildītās Dzintaru koncertzāles dziedāja Toms Gēbels, bet Latvijā zināmākajam Frenka Sinatras dziesmu izpildītājam Daumantam Kalniņam šī mūzika atgādina laiku, kad publika dziedātājus pielīdzināja elkiem.

“Acīmredzot šī personība tiešām savulaik ir bijusi tik ļoti spilgta gan ne tikai savā vokālajā mākslā, bet arī stilā, šajā skatuves harismā, kas viņam piemita, un reizē arī viņa aktieriskie dotumi,” ir pārliecināts Kalniņš. “Pagājušajā gadsimtā, kad Frenks uzplauka, tas bija tāds elku laiks. Frenks trāpīja tādā īstā brīdī, un viņš tiešām bija pārliecinošs un spilgts, lai varētu aizstāvēt stila ikonas cienīgu tēlu.”

Starptautiskais mūzikas festivāls “Summertime – aicina Inese Galante” Jūrmalā ilgs līdz 15. augustam, piedāvājot klausītājiem džeza, operas mūzikas un Balkānu ritmu koncertprogrammas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti