Ar franču baroka ansambli atklāj Baha festivāla rudens ciklu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Mazajā ģildē ar Francijas baroka ansambļa koncertu 7.novembrī plkst. 19 tiks atklāts 15.Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla rudens cikls.

Ansambļa „Les Talens Lyriques” repertuārā ir baroka un agrīnā romantisma operas un instrumentāli skaņdarbi, gan šedevri, gan nozīmīgi mazpazīstami darbi, kuru muzikoloģisko izpēti mākslinieki veic paši. „Les Talens Lyriques” koncertē visā pasaulē un ir izdevuši ap četrdesmit atzītu ierakstu, kā arī ierakstījuši mūziku Žerārā Korbē filmai „Farinelli”.

Rīgā „Les Talens Lyriques” viesosies kopā ar baroka mūzikas vidē atzīto ansambļa dibinātāju Kristofu Rusē, kurš starptautisku ievērību guvis gan kā talantīgs diriģents, gan kā neparasti virtuozs klavesīnists.

“Skaistākais, ko Rusē var parādīt Latvijas publikai, ir izsmalcinātā franču mūzika, kas skanēja karaļa galmā 18.gadsimtā. Tur viņš ir absolūts speciālists,” saka Baha festivāla direktore Aina Kalnciema.

Programmā „Mūzika Francijas karaļa galmā 18.gadsimtā” soliste būs Judīte van Vanroja (soprāns).

Festivāla rudens ciklu 13. novembrī Latvijas mūzikas akadēmijas Lielajā zālē plkst. 19 turpinās pianista Alekseja Ļubimova koncerts "Sakrālo rituālu meklējumos". Savukārt 20. novembrī Mazajā ģildē uzstāsies spāņu baroka ansamblis "The Rare Fruits Council".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti