Kultūras ziņas

Protests pret koncertzāles neesamību

Kultūras ziņas

Liepājā aizvadīti Kurzemes Dziesmu svētki

Ar fadu mūziku atklāj festivālu "Artissimo"

Ar fadu mūziku atklāts festivāls «Artissimo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Turpinās festivālu vasara. Ar ekspresīvās portugāļu fadu dīvas Anas Mouras koncertu 30. jūnijā Dzintaru koncertzālē sākās starptautiskais mūzikas festivāls “Artissimo”. Piecos festivāla koncertos Jūrmalā uzstāsies dažādu žanru mūziķi un ansambļi, piedāvājot baudīt gan simfonisko, gan džeza mūziku. Šovasar festivāls notiek jau septīto reizi.

Starptautiskā mūzikas festivāla “Artissimo” atklāšanas koncerts silto vasaras vakaru Dzintaru koncertzālē ieskandināja ar portugāļu fadu dziedātājas Anas Mouras zemās balss vibrācijām.

"Savā dzimtenē viņa ir viens no elkiem, jo fadu ir viens no Portugāles simboliem. Protams, ja strādā ar simboliem, tev pašam jābūt ļoti īpašam, lai varētu uzrunāt publiku, kura to fadu zina no A līdz Z," skaidro festivāla rīkotāja Inna Davidova.

Portugāļu dziedātājas Anas Mouras muzikālajā biogrāfijā ir vairākas starptautiskas balvas. Ana Moura sadarbojas ar leģendāro rokgrupu “The Rolling Stones”, bet savulaik viņas balss spējusi savaldzināt arī amerikāņu dziedātāju Prinsu. Koncertā Ana Moura piedāvāja tradicionālā fadu dziedājuma mūsdienīgākas versijas.

"Ļoti labs iespaids par dziedātāju, jo viņa to dara ļoti patiesi," norāda koncerta apmeklētāja, mūzikas kritiķe Inese Lūsiņa. "Kaut arī ir ar nelielu popmūziku jaukts, bet tomēr var just šīs saknes. Tas ir svarīgi arī tad, kad instrumentāli mūziķi atveras. Un kad saņemam šīs azartiskās improvizācijas."

"Fadu ir viena no manām mīļākajām mūzikām. Man liekas, ka tas ir ļoti īpašs pasaulē. Šo dziedātāju pirmo reizi dzirdu. Man ļoti patīk muzikanti. Man kaut kā vairāk patīk tie gabali, kur ir mazāk muzikantu, jo tur ir īstais fadu. Man liekas, ka orķestris ir par lielu manai dvēselei," atzīst koncerta apmeklētāja, dziedātāja Marija Naumova.

Starptautiskā mūzikas festivāla “Artissimo” rīkotāji, veidojot ikgadējo koncertu programmu, kā galveno mērķi izcēluši profesionalitāti un dažādību. 1. jūlija vakarā festivālā uzstāsies izcilais bandoneona mūziķis Rišārs Galjano, bet jau 2. jūlijā festivāla programmu noslēgs amerikāņu a cappella grupas “Take 6” koncerts.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti