Kultūras ziņas

Koncerti bērniem - ieklausies orķestrī Rīga!

Kultūras ziņas

Labie darbi. Ciemos pie Mudītes Šneideres

Jaunas latviešu komponistu dziesmas bērniem

Ar dziesmu programmu bērniem Liepājā ieskandina festivālu «Arēna»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jaunās mūzikas festivāls “Arēna” 14.oktobrī ieskandinājis vēju pilsētu Liepāju, pirmo reizi festivāla vēsturē piedāvājot muzikālu programmu bērniem “Meža dziesmas”, kurā ieļautas Jēkaba Nīmaņa, Ērika Ešenvalda un citu komponistu radītas bērnu dziesmas ar Ineses Zanderes un Jāņa Baltvilka dzeju.

"Via Cultura" valdes priekšsēdētāja Dace Bluķe skaidro, ka koncerta mērķis ir graut priekšstatus par laikmetīgo mūziku kā ļoti sarežģītu. Programma "Meža dziesmas" pierāda, la laikmetīgā mūzika var būt arī ļoti vienkārša un viegli uztverama.

Kā atzīst viens no programmas dalībniekiem, komponists un bērnu mūzikas pedagogs Jēkabs Nīmanis, lai iegūtu bērnu atsaucību, uz skatuves ir ērti jājūtas pašiem māksliniekiem. Šis esot žanrs, kurā komponists var justies brīvi.

"Man nav jāmēģina nevienam nekas pierādīt. Vienkārši labi pavadīts laiks, komponējot un spēlējot šo mūziku," saka Nīmanis.

Tiesa, koncerta apmeklētāju skaits nebija liels, vien pāris bērnu, kuru ikdiena ir cieši saisīta ar mūziku.

Liepājā festivāla ietvaros ir plānots vēl viens koncerts. Tas norisināsies 28. oktobrī, piedāvājot mūsdienu mūzikas improvizācijas koncertu “No Alpiem līdz Gaiziņam”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti