Rīta Panorāma

Intervija ar LTV laika ziņu redaktoru Tomu Brici

Rīta Panorāma

Dānija neprasīs Covid-19 sertifikātus

Intervija ar mūziķiem Guntaru Raču un Uģi Tirzīti

Ar dziesmu «Augusts» noslēdzas Guntara Rača un grupas «Saldās sejas» projekts «12»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kopš pagājušā gada 1. septembra Guntars Račs un grupa “Saldās sejas” katra mēneša pirmajā datumā publicē vienu jaunu, katram konkrētajam mēnesim veltītu dziesmu. Noslēdzot projektu “12”, dziesmā “Augusts (Pa apli)" grupai pievienojušies dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels un Ivo Fomins.

Kā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atgādināja Guntars Račs, projekts “12” tika sākts, jo mūziķi vēlējās atgūt mērķtiecības sajūtu laikā, kad Covid-19 pandēmijas dēļ koncertdzīvē valdīja haoss.

“Sākām ar septembri, šķita viss vienkārši – oktobris, novembris, daudz viesu un tamlīdzīgi. Pēc tam palika arvien grūtāk, jo bija arī citi darbi, un gandrīz vienmēr tās dziesmas tika radītas burtiski pēdējā nedēļā – ierakstītas, vēl filmēti video. Arī šī [augusta dziesma], es teiktu, ir pavisam svaiga, tik tikko radīta – knapi paspējām vakar aizsūtīt uz radio stacijām.”

Albuma “12” projektā tapušas dziesmas – “Septembris”, kuru izpilda “Saldās sejas”, “Oktobris”, kas ierakstīta sadarbībā ar Jānis Stībeli un vokālo grupu “Karameles”, dziesma “Novembris”, kurā piedalās Aija Andrejeva, Ivo Fomins un Uldis Marhilevičs, dziesma “Decembris” ar grupas “Labvēlīgais tips” piedalīšanos, dziesma “Janvāris” ar grupu “Līvi”,  liriskā “Februāris” ar vokālās grupas “4 tie” piedalīšanos, grupas “Saldās sejas” kaverversija Raimonda Paula un Alfrēda Krūkļa dziesmai “Mēs tikāmies martā”, sadarbībā ar Normundu Rutuli (Svilpis) un Mārtiņu Kanteru ieskaņotā dziesma “Aprīlis”, kopā ar Igo ieskaņotā dziesma “Maijā” un sadarbībā ar “Duceli” un Edvardu Strazdiņu tapusī dziesma “Jūnijs”, dziesma “Jūlijs (mums nav vienalga)” ar Antru Stafecku un vokālo grupu “4 tie”, bet ciklu noslēdz “Augusts (Pa apli)” ar dziedātāju Zigfrīda Muktupāvela un Ivo Fomina dalību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti