Ar diviem jauniem video atgriežas projekts «caur stiklu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pēc vairāku gadu pauzes un divdesmit sērijām ar dažādu latviešu mūziķu piedalīšanos uzreiz divus jaunus video piedāvā akustiskās mūzikas projekts „caur stiklu”.

2012. gadā aizsāktais projekts centies popularizēt akustiskās mūzikas video sēriju formātu, kas tolaik Latvijā bija ļoti maz pārstāvēts. Gan toreiz, gan turpmāk tas paliek nemainīgs – mūziķi izpilda vienu dziesmu akustiskā skanējumā, tā tiek filmēta un ierakstīta bez pārtraukuma, radot īsteni atmosfērisku noskaņu autoru izvēlētajā telpā. Līdz ar jaunajiem video, „caur stiklu” uzsāk savu otro sezonu.

Projekta darbības laikā ar akustiskiem savas mūzikas izpildījumiem dalījušies tādi mūziķi un grupas kā „Gaujarts”, Imants Daksis, „Rīgas Modes”, „Carnival Youth”, „Audience Killers”, „Stūrī zēvele”, „Momend”, „Baložu pilni pagalmi”, Elizabete Balčus un citi.

Atgriešanās sērijās savas dziesmas izpilda pašmāju mūziķe Anneli Arro un grupa „Pacific K”.

 

Igauņu izcelsmes Latvijā dzimusī Anneli Arro, kas spēlē bungas-perkusijas arī latviešu indie-pop grupā "Sus Dungo", sadarbībā ar Tomu Taukuli 2016. gada pavasarī izdeva savu pirmo solo albumu "Lucas", kopš tā laika radot oriģinālkompozīcijas un reizēm uzstājoties. Anneli Arro mūzikā ir vienkāršība, patiesums, melodisks vijīgums un maigums. Dziesmas ir mirklīgas kompozīcijas balsij un instrumentam, kurās apdomāties un būt.

 

„Pacific K” kopā spēlē kopš 2016. gada. Viņu mūzika apvieno akustiski meditatīvus, alternatīvās, indie un blūza mūzikas elementus. Grupa iedvesmojas no dabas spēka, cilvēkiem, pasaules notikumiem, kā arī tādiem mūziķiem kā Fink, Nick Cave, Ben Howard, John Butler, „Sigur Ros” un citiem. Dziesma "Strangers" ir no grupas pavasarī izdotā debijas mini albuma "Blue Fall" (EP).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti