Ar Austrasbērnu koncertu sākas Austrasdienas Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien, 7. martā, pulksten 19.00 Austrasbērni aicina uz koncertu un  sadziedāšanos Latvijas 1. rokkafejnīcā (Vecrīgā, Mārstaļu ielā 2/4). Šis koncerts ieskandina Austrasdienas Rīgā un reizē noslēdz dziesminieku koncertu ciklu rokkafejnīcā, kas vēsta par Austras Pumpures iedibinātās tradīcijas turpinājumu dziesmās un cilvēkos, vēstīja koncerta rīkotāji.

Austrasdienas Rīgā šogad Austrasbērni ieskandinās, dziedot gan pašu sarakstītās dziesmas, tādējādi iepazīstinot ar savu radīto mūziku un stāstiem, gan arī kopā izpildot līdzi dziedamas citu autoru melodijas, tostarp Imanta Kalniņa, Valda Atāla un citas dziesmas. Koncertā, kas norisināsies divās daļās, gaidāma liela dažādība – būs gan maz zināmas vai reti dzirdētas dziesmas, gan arī plaši pazīstamas un līdzi dziedamas melodijas. 

Šajā koncertā piedalīsies Austrasbērni: Arnis Miltiņš, Laine Ligere-Stengrevica, Vita Krūmiņa, Agita Kaužēna, Simona Rača, Jānis Rūcis, Vita Dambe, Eduards Cauna, Ilze Kovere, Dace Prūse, Matīss Vestmanis, Kristaps Sudmalis un daudzi citi. 

Pasākumā ieeja par ziedojumiem radošajai telpai “Austras istaba”, kas atrodas Liepājā mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāvā. Verot durvis “Austras istabai”, Austras biedrības pārstāvji un Austrasbērni pamazām veic gan leģendārās dziesminieces Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu, gan arī nodrošina viņas aizsāktā darba turpinājumu – rada vietu dziesmai un dzejai Liepājā.

Austrasdienas ir dziesminieku koncertu cikls, kas tapis, pateicoties leģendārajai dziesminiecei Austrai Pumpurei. Tā ir skaista tradīcija, kas vieno un katru gadu martā sirsnīgos koncertos kopā sauc Austras Pumpures audzēkņus jeb Austrasbērnus, dziesminiekus, dzejniekus, domubiedrus un klausītājus. Austrasbērni, turpinot tradīciju, arī šogad aicina uz vairākiem koncertiem Liepājā un Rīgā. Kā ierasts, Austrasdienas sākās Liepājā, kur šogad koncerti izskanēja 2. un 3. martā, bet galvaspilsētā tie tikai sākas šonedēļ, 7. martā, un turpināsies 21., 22. un 23. martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti