Ar Antoņenko un Zariņa koncertu Rīgas pilī pateiksies mediķiem un atklās koncertu ciklu «Kopā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mazinoties ar Covid-19 saistītajiem ierobežojumiem un atsākoties koncertdzīvei, operas mīļotājus gaida atkalredzēšanās ar Aleksandru Antoņenko, Marinu Rebeku, Jāni Apeini, Perīnu Madefu, Sonoru Vaici un Andreasu Baueru-Kanabasu četru koncertu ciklā “Kopā”, kas izskanēs Latvijas skaistākajās pilīs un muižās. Pirmo koncertu, kas veltīts Latvijas mediķiem, jau 16. jūlijā varēs baudīt gan klātienē, gan tiešraidē, informēja organizatori.

Pirmais cikla “Kopā” koncerts notiks 16. jūlijā Rīgas pilī sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju. Tas būs veltīts Latvijas mediķiem pateicībā par pašaizliedzīgo darbu Covid-19 pandēmijas laikā. Uz koncertu klātienē tiks aicināti tikai medicīnas darbinieki, kurus uzrunās Valsts prezidents Egils Levits un viņa dzīvesbiedre Andra Levite, bet muzicēs tenors Aleksandrs Antoņenko un pianists Reinis Zariņš. Lai šo koncertu varētu baudīt pēc iespējas vairāk mediķu un sabiedrība kopumā, ikviens interesents Latvijā un pasaulē to bez maksas varēs noskatīties tiešraidē 16. jūlijā pulksten 19.00 LMT Viedtelevīzijā, lietotnē "LMT Straume" un "Facebook". Koncerta audioierakstu veiks Latvijas Radio 3 "Klasika".

Uz nākamajiem trīs koncertiem klātienē un tiešsaistē būs iespējams iegādāties biļetes.

Koncertus rīko “HDPD Productions & Dreams”, kuru pārstāve un koncertcikla idejas autore Daina Markova Latvijas Radio 3 "Klasika" pastāstīja: "Ideja radās pašā smagākajā, visklusākajā, visnoslēgtākajā krīzes brīdī. Kad pavīdēja doma, ka koncerti varētu notikt tiešraidēs, piezvanīju savai kolēģei no Operas laikiem Ilzei Sprancmanei, lai apjautātos, ko dara mūsu izcilie solisti – kā viņi pārdzīvo šo laiku, un varbūt mēs kaut ko varam paveikt kopā."

Lai tas viss būtu interesanti vizuāli skatāms, ienāca prātā doma, ka koncerti varētu norisināties Latvijas skaistākajās pilīs, kas tiešraides formātā būtu interesantāk.

Markova stāstīja: "Katrs solokoncerts notiktu mazā formātā ar nelielu dalībnieku skaitu – tikai solists ar koncertmeistaru. Ilze sāka interesēties, un patiešām – biju neizsakāmi priecīga, ka šai idejai atsaucās Aleksandrs Antoņenko, Marina Rebeka, mūsu pašu Jānis Apeinis ar savu dzīvesbiedri Perīnu Medofu, mūsu Sonora Vaice un Andreass Bauers-Kanabass no Vācijas, kuru Latvijas skatītāji iemīļojuši kopš Latvijas Nacionālās operas iestudējuma "Fausts". Vērsāmies arī pie mūsu pilīm – pie Rundāles pils, kas bija ļoti atsaucīga, arī pie citām koncertu norises vietām – Melngalvju nama, Mazās ģildes un – arī pie Rīgas pils, un tieši šīs sadarbības rezultātā izveidojās arī cikla atklāšanas pasākums sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju."

Kaut sākotnēji formāts bija iecerēts kā tiešraides koncerti, jo nebija zināms, kad publika varētu pulcēties klātienē, tagad ierobežotam klausītāju skaitam būs iespēja bū klāt arī koncertā.

31. jūlijā Rundāles pilī notiks pasaulslavenā soprāna Marinas Rebekas koncerts, 14. augustā Melngalvju namā koncertēs baritons Jānis Apeinis un soprāns Perīna Madefa, 27. augustā Jelgavas pilī – viena no Latvijas publikas iemīļotākajām operdziedātājām Sonora Vaice, ciklu noslēgs Andreass Bauers-Kanabass ar koncertu 17. septembrī Mazajā ģildē Rīgā.

Latvijas operas zvaigžņu tiešraides koncertu cikla “Kopā” idejas autore un koncertu un tiešraižu producente ir Daina Markova, solistu atlasi veic Ilze Sprancmane, koncertu ciklu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un LMT.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti