Apvienība «Nielslens Lielsliens» laidusi klajā albumu un turpina koncertus mazajās bibliotēkās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mūsdienu tautas mūzikas apvienība "Nielslens Lielsliens" laidusi klajā albumu "Kad kniebējs kniebj". Šonedēļ grupa aicina uz diviem pēdējiem koncertiem Umpārtē un Līkupēnos, kas noslēgs pasākumu sēriju "Dzejas un mūzikas vakari mazāko bibliotēku atbalstam", informēja biedrībā “Drustu acs”.

"Nielslens Lielsliens" pirmajā studijas ierakstā kopš 2014. gada iekļautas septiņas kompozīcijas, kur grupa kavējas nesteidzīgās pārdomās par nopietnām un nenopietnām tēmām.

ĪSUMĀ

  • Albuma tematika iezīmē dažādu mūsdienīgu problēmu loku
  • Albums nācis klajā gan audiokasetē, gan digitālā formātā
  • 1. un 2. februārī grupa uzstāsies dzejas un mūzikas vakaros mazo bibliotēku atbalstam

Albuma tematika iezīmē dažādu mūsdienīgu problēmu loku

Te ir daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpa ar padsmitnieci Daibu, kuru pirmoreiz tā pa īstam pamana kāpņu telpas vecākais Gints. Te ir nāvīgs nogurums un atteikšanās paturēt prātā daudzos PIN kodus. Ir arī vēlme ja ne sasildīties, tad vismaz salt ar kādu kopā laikā, "kad kniebējs kniebj".

Līdzīgi kā iepriekšējos studijas ierakstos grupa kavējas arī drūmākās pārdomās. Sāpīgs skaistums ir "Meitenes vēstulē klasesbiedram uz Afganistānu I". Tai seko klusināts stāsts par bāreņiem, kuri tumsā dzied un grauž cietu maizi, mērcējot to avotā. Kad noriet saule, tad ir šaubas – gaidīt vai negaidīt, kad tā atausīs. Albumu noslēdz šķiršanās dziesma, kur nevar saprast, vai tēlu, kurš ticis atstāts, ir vairāk pārņēmušas dusmas vai sevis žēlošana.

Tekstus grupas dalībnieki rakstījuši paši, bet izmantots arī Pētera Brūvera dzejolis un Heli Lāksonenas dzejolis Guntara Godiņa tulkojumā.

Audiokasetē un digitāli

Albumu iespēlējuši divi pašreizējie dalībnieki Mareks Kaminskis un Klāvs Kalnačs. Tas ierakstīts 2018. gadā Raunā un Rīgā. Ierakstu un miksēšanu veicis Artūrs Skujiņš-Meijiņš. Skaņas pēcapstrādi veicis Marko Milanezio Turīnā, savukārt audiokasetes tiražējis Lauris Vorslavs.

Albumu "Kad kniebējs kniebj" izdod grupa pati 100 audiokasešu tirāžā. Kasetēm ir pievienots dziesmu lejupielādes kods. Tās ir pieejamas "Nielslens Lielsliens" koncertos un "Siensliena" solo uzstāšanās reizēs.

Albums pieejams arī straumēšanas pakalpojumā "Bandcamp", kur gan skaņas kvalitāti samazina vietnes parametri.

Koncerti Umpārtes un Līkupēnu bibliotēkās

Piektdien, 1. februārī, un sestdien, 2. februārī, "Nielslens Lielsliens" spēlēs albumā iekļautās kompozīcijas, piedaloties dzejas un mūzikas vakaros mazo bibliotēku atbalstam. 1. februārī plkst. 18.00 – kopā ar dzejnieku Tomu Treibergu Umpārtes bibliotēkā Vecumnieku novadā, bet 2. februārī plkst. 18.00 – kopā ar dzejnieci Madaru Gruntmani Līkupēnu bibliotēkā Saldus novadā

Vakaru programmā ir gaidāms dzejas lasījums, "Nielslens Lielsliens" koncerts un saruna ar bibliotekāri un vietējiem iedzīvotājiem par katras bibliotēkas situāciju. Šie bezmaksas pasākumi norisinās, lai pastiprinātu lasītāju aktivitāti un pievērstu uzmanību bibliotēku darbam attālās vietās, kur nereti tieši mazās grāmatu krātuves ir vienīgās sabiedriskās vietas.

Pasākumus atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Saldus novada pašvaldība.

Grupa "Nielslens Lielsliens" periodiski veido un spēlē mūziku kopš 2009. gada. Iepriekš ir iznākuši tās īsspēlējošie studijas ieraksti "Nielslens Lielsliens" (2012., izdevējs: SKYR) un "Aure" (2014, SKYR).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti