Rīts

Raidījumu cikls "Mikrofona aptaujai - 50": Mikrofons 76

Rīts

Raidījumu cikls "Mikrofona aptaujai - 50": Mikrofons 78

Raidījumu cikls "Mikrofona aptaujai - 50": Mikrofons 77

Aptaujā «Mikrofons 77» intriga izpalika - uzvaru atkal guva Raimonda Paula skaņdarbs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

„Mikrofona 77” noslēguma koncertā, kas atkal risinājās Valsts Filharmonijas zālē, intriga izpalika. „Par pēdējo lapu” šaubu tikpat kā nebija - kā atvadu dziesma tā ieskanējās „Mikrofona” koncertā pirms gada, turpinot savu skanējumu gan pilīs, gan būdiņās visa gada garumā un pabeidzot savu pārlieci nošo uzvaras gājumu „Mikrofona 77” aptaujas finālā.

Par šo dziesmu balsis bija atdevuši 4892 klausītāji, tātad turpat puse aptaujas dalībnieku. Tās skanējumam nebija nekādu šķēršļu vai valodu barjeru, tā aizskanēja tālu pāri Latvijas robežām. Pat Maestro bijis pārsteigts, kad kādā rudens rītā sētnieks, slaucīdams ietvi pie kādas Maskavas viesnīcas durvīm, priecīgs dungojis viņa „ļistja žoltije”.

"Mikrofona" aptaujai - 50

Savulaik tik iemīļotā dziesmu aptauja "Mikrofons" šogad atzīmē 50 gadu jubileju. Aizraujošais dziesmotās aptaujas stāsts aizsācies 1968. gada rudenī, tātad pirms apaļa pusgadsimta, un Latvijas Radio 2 raidījumu ciklā “Mikrofona aptaujai – 50” atskatās uz spilgtākajiem dziesmotajiem notikumiem.

Šī koncerta noslēgumā Raimonds Pauls, pateikdamies publikai, starp citu, izteicās - atkal uzvarēt manos gados „Mikrofona” aptaujā vairs nav tik viegli. Aug vesela rinda jauno izpildītāju. Un tie nebūt nebija tukši vārdi. Nākamā aiz „Pēdējās lapas” palika Zigismunda Lorenca paša radītā un izpildītā dziesma „Ceriņi” ar Andra Vējāna vārdiem.

Lorencs gan bija tas, kas aptaujā sevi pieteica  krietni agrāk ar „Vecmāmiņu un runci”, kas 1970. gadā palika 4. vietā. Un viņš sevi prezentējis ne vien kā komponists un izpildītājs, bet arī kā čellists, ģitārists un pianists, kā savulaik sacījis Boriss Rezņiks, īsts profesionālis šī vārda vislabākajā nozīmē. 2002. gadā Zigismunds paziņoja, ka pārceļas uz dzīvi Kanādā, Latvijā parādoties un iesaistoties mūzikas projektos vien epizodiski.

Trešajā un ceturtajā vietā „Mikrofona 77” aptaujā sevi spīdoši pieteic Mirdza Zīvere ar divām Paula solo dziesmām „Priekšnojautas” un „Rudens ogle”, kas iestudētas, esot grupā „Modo” un  sieviešu vokālajā ansamblī, uzstājoties kopā ar Aiju Kukuli un Pārslu Gephardi.

Šajā „Mikrofona 77” aptaujā tāpat kā gadu iepriekš darbojās arī ekspertu žūrija, kas par labāko gada solisti toreiz atzina nevis Noru, bet Margaritu Vilcāni.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti