Aprīlī un maijā Rīgas dievnamos koncertēs vokālā grupa «Ars Antiqua Riga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

A capella grupas „Ars Antigus Riga” koncerti notiks Rīgas Svētā Jāņa un Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā.

Svētā Jāņa baznīcā koncertā “Klusās nedēļas dziedājumi” 4. aprīlī plkst. 17 skanēs Tomasa Luisa de Viktorijas (c.1548-1611) motetes no cikla "Tenebrae Responsories"(Tumsas responsoriji), kas mīsies ar atbilstošiem gregoriskajiem dziedājumiem un ērģeļmūziku. Programmā satiksies gregoriskā korāļa neikdienišķā burvība, renesanses askētisms un 20. gadsimta minimālisma mūzika - Andrejs Selickis (1960) un Arvo Perts (1935). Koncertā muzicēs arī ērģelniece Ilze Reine. Ieeja koncertā par ziedojumiem.

1. maijā plkst. 21 Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā notiks koncerts “Etonas kora grāmata”. Anglijas 15. gadsimta sakrālās mūzikas manuskriptu, kas apkopots 1500. - 1505. gadā, izmantoja Etonas koledžā, kuras dibinātājs 1440. gadā bija karalis Henrijs VI. Kora grāmatā ir iekļauti divdesmit četru komponistu darbi. Daudzas motetes līdz mūsdienām nav saglabājušies, bet tās, kuras ir izdevies pilnīgi vai daļēji restaurēt, atklāj 15. gadsimta dziedātāju un komponistu augsto meistarību polifonijas mākslā.

Vokālā grupa „Ars Antiqua Riga” debitēja 2013. gadā pirmajā Rīgas A Cappella festivālā. Sadarbībā arī Rīgas Doma pārvaldi grupa regulāri uzstājas Rīgas Domā, atskaņot Eiropas viduslaiku un renesanses mūziku. 2014. gada Senās mūzikas festivālā grupa piedalījās atklāšanas koncerta uzvedumā - Burkarda Valdisa Līdzība par pazudušo dēlu. Šajā sezonā grupa ar vairākām koncertprogrammām - "Tjudoru laika mūzika", "Perotīns un Perts", "Messe de Nostre Dame 650" - uzstājusies Rīgas Doma, Krimuldas evaņģeliski luteriskajā un Cēsu Svētā Jāņa baznīcās.

„Ars Antiqua Riga” mākslinieciskais vadītājs un bass ir diriģents Pēteris Vaickovskis. Grupas pamatsastāvā darbojas profesionālo koru mākslinieki: Rūdolfs Bērtiņš /kontrtenors/, Aigars Reinis /tenors/, Jānis Kurševs /tenors/, Uģis Meņģelis /baritons/.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti