Rīta Panorāma

Saruna ar LTV ārzemju ziņu redaktoru Tomu Pastoru

Rīta Panorāma

Vācijā, iespējams, sācies Covid-19 pandēmijas trešais vilnis

Lavijas Radio koris. Lidija Lasmane -Doroņina. Koncertuzvedums "Purpura pārdevēja"

Apliecinājums gara un gribas spēkam. Top koncertuzvedums par Lidiju Lasmani-Doroņinu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Radio koris sava mākslinieciskā vadītāja Sigvarda Kļavas vadībā īsteno ideju par koncertuzvedumu “Purpura pārdevēja” – veltījumu disidentei Lidijai Lasmanei-Doroņinai. Koncertuzvedums būs apliecinājums cilvēka gara un gribas spēkam, ticībai un godīgumam.

Iestudējums sākotnēji bija iecerēts aizvadītajā gadā – Lidijas Lasmanes-Doroņinas 95. dzimšanas dienā, bet pandēmijas laiks mainīja iespējas, un tagad taps televīzijas ieraksts, kuru pārraidīs Latvijas Televīzija.

“Es iedomājos to mazo, aizrestoto lodziņu, kas tev ir viss – svaiga gaisa avots, saules gaismas avots, vienīgais punkts, caur kuru tev lūgties.

Beigās sanāk, ka tas aizrestotais lodziņš ir tava visjaudīgākā ikona,” pārdomās dalījās diriģents Sigvards Kļava un piebilda, ka Lidijas Lasmanes-Doroņinas meita ir ikonu gleznotāja.

Iestudējumam “Purpura pārdevēja” būs trīs daļas – pirmā vēstīs par Lidijas Lasmanes-Doroņinas vārdu un kas viņa ir, sižetā mīsies Ingas Ābeles pieraksti un Bībeles sižets, tad sekos stāsts par gulagu un cietumiem, būs cietuma biedrenes Irinas Ratušinskas dzeja, ko runās aktrise Guna Zariņa, noslēdzošā daļa – Dieva paļāvība un lūgšana, un piedošana.

Video darbus veidojis Roberts Rubīns kopā ar gleznotāju Kristīni Rubīnu. Pianists Reinis Zariņš būs viens no idejas paudējiem. Koncertizrādē skanēs Maijas Einfeldes, Imanta Zemzara, Pētera Vaska un Artūra Grīnupa mūzika.

Koncertuzvedums “Purpura pārdevēja” pie skatītājiem nonāks tikai videoierakstā, kuru demonstrēs LTV.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti