Apkalna «Gorā» sola neaizmirstamu piedzīvojumu ērģeļmūzikas pasaulē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Oktobrī Latgales vēstniecībā "Gors" norisināsies 4. Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls "ORGANismi. Tā mākslinieciskā vadītāja ir pasaulē pazīstamā mūziķe, ērģelniece Iveta Apkalna, kura festivālā sola neaizmirstamu piedzīvojumu ērģeļmūzikas pasaulē.

Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls "ORGANismi" Rēzeknē pirmo reizi izskanēja 2015. gada oktobrī. Tad un arī turpmākajos gados ar programmu parādīta ērģeļu kā koncertinstrumenta daudzveidība un iespējas, stāsta festivāla organizētāji, norādot, ka šī gada festivāls turpinās iepriecināt ar dažādību.

10. oktobrī "Gora" Mazajā zālē skanēs koncerts "Džezs satiek ērģeles", kurā tiks atskaņota vācu džeza ērgeļnieces Barbaras Denerleinas jaunākā koncertprogramma "My moments", 11. oktobrī skanēs Apkalnas un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncertprogramma "Ērģeļu simfonija", 12. oktobrī īpaši festivālam radīta Shipsea un Apkalnas saspēle programmā "Origin", bet 13. oktobrī mazie klausītāji aicināti piedalīties muzikālajā darbnīcā kopā ar Apkalnu un improvizatoru Vari Klausītāju.

Festivāla ceturtajai jubilejai ir simboliska nozīme. Ērģelniece un festivāla mākslinieciskā vadītāja Apkalna skaidro: "Skaitlis četri apzīmē stabilitāti, balansu un līdzsvaru. Tieši to mēs, festivāla radošā komanda, centīsimies izspēlēt speciāli šim festivālam tapušās koncertprogrammās, piedāvājot stabilas vērtības – ērģeles ar simfonisko orķestri –, balansējot tās ar džeza ritmiem Barbaras Denerleinas priekšnesumā un noturot to visu līdzsvarā, klausoties ērģeļu skaņās projektā "Origin" kopā ar Jāni Šipkēvicu."

Plašāk ar festivāla programmu iespējams iepazīties Latgales vēstniecības mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti