Rīta Panorāma

Intervija ar Andreju Grišinu

Rīta Panorāma

Mainīs dzīves vietas deklarēšanas kārtību

WINDSTREAM 2014 žurijas koncerts

Apbalvos starptautiskā komponistu konkursa «Windstream 2014» uzvarētājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

19. aprīlī Lielajā ģildē notiks starptautiskā komponistu konkursa „Windstream 2014” fināla koncerts, kurā izskanēs piecu komponistu jaundarbi, bet 20. aprīlī – laureātu apbalvošanas ceremonija un koncerts.

2012. gada nogalē profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” izsludināja starptautisko komponistu konkursu „Windstream 2014” ar moto „Izjūti Bahu, turpini Bahu, debatē ar Bahu”, un komponisti tika aicināti sacerēt skaņdarbus pūtēju orķestrim ar sastāvu, kas atbilst orķestra „Rīga” sastāvam.

Orķestra „Rīga” direktore Ilona Breģe stāsta:

Tas, kas mūsu orķestrim tiešām bija vajadzīgs, tā ir starptautiskā atpazīstamība. Šis konkurss ārvalstīs bija plaši izsludināts, un rezultātā pieteicās komponisti no daudzām pasaules valstīm. Finālā ir pārstāvēta Somija, Lielbritānija, Vācija, Itālija, Latvija.”

Starptautiskā komponistu konkursa „Windstream 2014” fināla koncertā skanēs pieci jauni skaņdarbi: Džirolamo Derako (Itālija) „Astrolabio”, Čārlzs Robins Brouds (Vācija) „Bach Being Beauteous”, Gundega Šmite (Latvija) „Mir geht ein Licht auf”, Juka-Peka Lehto (Somija) „Motus contrarius” un Nima Goušehs (Lielbritānija) „Phrase”.

Starptautiskā komponistu konkursa „Windstream 2014” fināla kārtas koncertā Lielajā ģildē 19. aprīlī uzstāsies profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā, un finālistu skaņdarbus klātienē vērtēs starptautiska žūrija. Starptautiskā komponistu konkursa „Windstream 2014” apbalvošanas ceremonija un laureātu koncerts izskanēs svētdien, 20. aprīlī plkst. 19 Lielajā ģildē.

Vēl pirms fināla kārtas starptautiskā žūrija sevi reprezentēs īpašā koncertā, kas notiks ceturtdien, 17. aprīlī, plkst. 19 Lielajā ģildē. Koncerta pirmajā daļā pie diriģenta pults stāsies Mārtiņš Ozoliņš un interpretēs japāņu komponista Tošio Mašimas Koncertu alta saksofonam un orķestrim „Putni”, kurā solo atskaņos Oskars Petrauskis, un Andra Dzenīša skaņdarbu „Drone”. Koncerta otrajā daļā savus skaņdarbus diriģēs viesi: beļģu komponists un diriģents Jans van der Rosts interpretēs savu skaņdarbu „Sinfonietta”, un šveiciešu komponists un diriģents Franko Česarīni –  savu svītu „Zilie horizonti”.

Saldais ēdiens, ka finālā varēšu spēlēt koncertu „Birds”, kas sacerēts tieši saksofonam ar orķestri. Mašimas kungs ir izcili instrumentējis šo koncertu, koncerts ir izdevies izcils, mūzika ir skaista,” uzsver saksofonists Oskars Petrauskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti