Antoņenko Siguldas operas svētkos dziedās Otello lomu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Slavenais operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko šogad Siguldas opersvētkos dziedās Otello lomu, kuru viņš jau ir izpildījis vairākos operteātros Rietumeiropā.

Dziedāt Siguldas svētkos bijusi tieši viņa iniciatīva, ko viņš pats piedāvājis svētku rīkotājam Dainim Kalnam. „Tas ir liels gods, liels prieks, bet vēl lielāka atbildība,” saka Kalns.

Pašam Antoņenko bijušas divas spilgtas Otello lomas: viena no tām Zalcburgā, otra – Londonā, Koventgārdena operā. Siguldā Dezdemonas lomā būs itāļu operdziedātāja Norma Fantīni. „Viņa ir fantastiska dziedātāja (..) Es esmu ar viņu dziedājis, ar viņu kā Dezdemonu. Es zinu, ko es piedāvāju,” norāda Antoņenko.

Operu „Otello” iestudēs Ojārs Feldbergs. Tas būs klasisks iestudējums ar krāšņiem kostīmiem. „Man šķiet, ka tas ir stāsts par ļoti lielām jūtām un par vienu viduvējību – Jago, kurš, lai apliecinātu sevi ir gatavs manipulēt ar atklātām, neaizsargātām sirdīm,” norāda Feldbergs. Viņš piebilst, ka manipulācija ir ļoti aktuāla tēma šodien, kad cilvēk arvien vairāk sastopas ar situācijām, kad ar viņiem manipulē viduvējības.

Operas svētkos šogad arī būs viens jaunums. Būs uzvedums, kurā caur mūziku runās par ģimenes vērtībām. „Es priecājos, ka šajā koncertizrādē mēs varēsim kopā apvienot 40 bērnus,” saka uzveduma režisore Edīte Putniņa.

Operas svētku programmā būs arī garīgās mūzikas koncerts, kamermūzikas koncerts un galā koncerts. Svētki notiks no 2. līdz 4. augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti