Antoņenko «Metropolitan» operā izrādes laikā pazaudējis balsi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko Džuzepes Verdi operas "Otello" izrādes laikā ''Metropolitan'' operā pazaudējis balsi un viņam palīgā nekavējoties steidzies dublieris, vēsta laikraksts "The New York Post".

Antoņenko slimības dēļ balss sākusi pazust pirms pēdējā cēliena, tādēļ izrādes veidotāji uz skatuvi saukuši galvenās lomas aizvietotāju, dziedātāju Frančesko Anili.

Anile pāri mugurā esošajiem džinsiem un kreklam uzrāvis melnu apmetni, lai nekavējoties varētu palīdzēt Antoņenko. Itālis dziedājis Otello partiju, kamēr Antoņenko kustinājis muti un izspēlējis lomu. "Kad prožektori izgaismoja labajā skatuves pusē esošo Anili, viņš bija apmetnī līdz jostasvietai, zilos džinsos un krosenēs," raksturojot steigu, ar kādu itāļu tenors skrējis glābt izrādi, vēsta "The New York Post".

Došanās palīgā Antoņenko bija itāļu tenora debija uz ''Metropolitan'' operas skatuves. Anile atzina, ka nebija uztraucies, jo jau 11 gadus spēlējis Otello lomu visā pasaulē.

"Viņš [Antoņenko] atvainojās, ka radījis man tādu situāciju. Taču tas ir mans darbs - būt šeit un būt gatavam, un doties nekavējoties," skaidroja dziedātājs.

Laikraksts vēsta, ka Anile pēc uzstāšanās saņēmis skaļas ovācijas.

Jau ziņots, ka Verdi operas "Otello" ar Antoņenko galvenajā lomā pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada 21.septembrī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti