Rīta Panorāma

Grupa "Neon Saturdays" aicina paskatīties uz sevi no malas

Rīta Panorāma

Rēzeknē notiks 11. starptautiskais teātra festivāls "Soli pa solim"

"Stiprās sievas" publisko dziesmas "Saules meita sagšas raksta" video versiju

Ansamblis «Stiprās sievas» publisko dziesmas «Saules meita sagšas raksta» video versiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Brīvās gribas ansamblis “Stiprās sievas” laidis klajā savu pirmo videoklipu “Saules meita sagšas raksta”. Tas tapis šovasar augustā Garciema dabas takās.

Videostāsts risinās mežā, atklājot dažādus dziļus vēstījumus – par mūžību, saknēm, tiekšanos pēc zināšanas un vienošanos ar zemes enerģiju.

Dziesmas mūzikas autore ir “Stipro sievu” vadītāja Igeta Ozoliņa, savukārt videoklipā Saules meitas lomu atveido Helma Elvīra Križevica.

“Stipro sievu” repertuārā ir tautasdziesmas un tā sauktās mūsdienu spēka dziesmas, tiek atskaņota arī oriģinālmūzika. Kā norāda ansambļa vadītāja, “Stipro sievu” darbības mērķis ir pašizpausme šaurākā un plašākā nozīmē: “Kopā sanāk un muzicē cilvēki, kuriem ir līdzīgas vērtības un intereses, kuriem dziedāšana ir vaļasprieks, sen lolots sapnis, uzdrošināšanās un brīvās gribas atmosfēras baudīšana.”

Ansamblis regulāri koncertē, uzstājoties festivālos “Bildes”, “Zaļais stars”, “Gaviles”, “Laba daba”, Pasaules mūzikas festivālā Tiguļkalnā, vadījušas saulgriežus tautiešiem Bonnā, tepat Latvijā – Gulbenē, Pokaiņos, Jūrkalnē, Ādažos; piedalās Baltā galdauta svētkos, valsts svētku sarīkojumos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti