Ansamblis «Perpetuum Ritmico» uzstāsies LR I studijā un LR3 «Klasika» tiešraidē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Radio I studijā, Latvijas Radio 3 "Klasika" tiešraidē un videotiešraidē pirmdien, 3. februārī, pulksten 18.00 muzicēs atraktīvais sitaminstrumentu ansamblis “Perpetuum Ritmico” – Guntars Freibergs, Mikus Bāliņš, Elvijs Endelis un Ernests Mediņš.

Skanēs amerikāņu komponistu – Stīva Reiha, Džona Keidža repetitīvie opusi, zviedru komponista Tobiasa Brostrēma un latviešu jaunās autores Madaras Pētersones skaņdarbi sitaminstrumentiem, kā arī ansambļa dalībnieka Ernesta Mediņa kompozīcija spāņu ritmos.

Artistiskie ansambļa mūziķi spēlēs visdažādākos sitaminstrumentus, skanēs gan marimbas, vibrafoni, lielākas un mazākas perkusijas neparastos salikumos.

Ansambli raksturo kreativitāte, jauneklīga enerģija un plašs dažādu stilu repertuārs. Visi ansambļa mūziķi (Mikus Bāliņš, Elvijs Endelis, Guntars Freibergs un Ernests Mediņš) ir koncertējoši sitaminstrumentālisti, kas izglītību guvuši kā Latvijā, tā ārzemēs. Savos priekšnesumos “Perpetuum Ritmico” izmanto ļoti dažādas mūzikas stilistikas iezīmes, sākot no tautas mūzikas un populārās mūzikas ietekmes, līdz pat izteiktam avangardam, tādējādi veidojot savdabīgu “crossover” izpildījuma stilu.

“Perpetuum Ritmico” ir vienīgais pastāvīgi koncertējošais sitaminstrumentu ansamblis Latvijā, kas aktīvi darbojas kopš 2014. gada. Ansamblis ir uzstājies teju visās Latvijas lielākajās koncertzālēs, kā arī koncertējis Lietuvā, Igaunijā un Vācijā.

“Perpetuum Ritmico” ir sadarbojies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un kamerorķestri “Sinfonietta Rīga”. 2017. gadā ansamblis “Perpetuum Ritmico” tika nominēti Latvijas Lielajai mūzikas balvai kategorijā “Gada koncerts ”, kā arī Spēlmaņu nakts balvai par gada muzikālo partitūru bērnu izrādei “Salātlapiņa”.

Koncerta apmeklējumam klātienē var pieteikties pa tālruni 67206647 (darbdienās) vai e-pastu [email protected]. Ierašanās Latvijas Radio (Doma laukumā 8) 3. februārī no pulksten 17.30, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti