Kultūras ziņas

Izstāžu telpā TUR atklāta izstāde "Telpiski priekšlikumi tur"

Kultūras ziņas

Top piemiņas koncerts dziedātājam Alex

Ansamblis "Amber Strings" ASV izcīna trīs pasaules čempionu titulus

Ansamblis «Amber Strings» no Liepājas triumfē ASV izpildītājmākslu čempionātā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas stīgu instrumentu ansamblis "Amber Strings" nule kā atgriezies no Pasaules izpildītājmākslu čempionāta ASV. Liepājnieki tajā startēja trīs kategorijās: akadēmiskās mūzikas, mūsdienu mūzikas un brīvās klases kategorijā. Un visās trijās 73 valstu dalībnieku konkurencē izcīnīja zelta medaļas.

Ansamblī "Amber Strings" muzicē 12 Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas un bērnu mūzikas skolas vecāko klašu audzēkņi, lielākā daļa no viņiem kopā spēlē jau desmito gadu. Šajā laikā ansamblis piedalījies daudzos konkursos un festivālos Eiropā, līdz beidzot piepildījies sapnis par ceļojumu uz pasaules čempionātu ASV, Holivudā.

Ansambļa vadītāja Beata Zariņa-Blaščinska stāsta: "Mēs piedalījāmies 2020. gadā uzlecošo zvaigžņu konkursā Rīgā. Tur mēs ieguvām pirmo vietu un kā balva bija šis uzaicinājums uz izpildītāju mākslu čempionātu Amerikā."

Kovida pandēmijas ierobežojumu dēļ nedz pērn, nedz aizpērn čempionāts nenotika, tāpēc savus priekšnesumus startam tajā jaunie mūziķi varēja slīpēt divus gadus.

Pārvarot divas atlases kārtas, finālā liepājnieki triumfēja, izcīnot čempionu titulu visās trijās nominācijās: akadēmiskās mūzikas, mūsdienu mūzikas un brīvās klases kategorijā. 2. augusta pievakarē, izkāpjot no lidmašīnas, katram no viņiem kaklā bija pat pa piecām medaļām, jo jaunieši tika apbalvoti jau par iekļūšanu čempionāta finālā, un vēl viens sudrabs tika izcīnīts citā konkursā nedēļu iepriekš. Spilgtākie iespaidi gan viņiem nesaistās ar uzvaru, bet gan ar pasākuma mērogiem.

"Redzēt, kā vispār Amerika to visu šovu taisa, nevis tieši šovs un stress, bet tā organizētība. Tā ka cilvēku bija ļoti, ļoti daudz un ļoti, ļoti daudz darbības, un vispār pilnīgi citā vidē tu esi, citiem cilvēkiem tu spēlē, un tev ir pilnīgi citas emocijas no viņiem," skaidro ansambļa "Amber Strings" dalībniece Terēze Dārta Balode.

Šis izpildītāju mākslu čempionāts bieži tiek minēts kā oficiālā "Talantu olimpiāde" topošajiem dažādu žanru skatuves māksliniekiem, kas jau vairāk nekā 25 gadus nemainīgi tiek rīkots Holivudā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti