Rīta Panorāma

Noslēgusies sižetu sērija "Mūžīgie bērni". Saruna ar LTV žurnālisti Vitu Anstrati

Rīta Panorāma

Sākas kandidātu sarakstu iesniegšana RD ārkārtas vēlēšanām

Ansamblim "Svīres" top debijas albums

Ansamblim «Svīres» top debijas albums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ansambļa “Svīres” repertuārā ir latviešu tautas mūzika un oriģinālmūzika, un nu tapis apvienības pirmais videoklips dziesmai “Kalnā balta ieva zieda”, kā arī notiek darbs pie “Svīru” debijas albuma, LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja mūziķes.

Ansamblis “Svīres” dibināts 2015. gadā. To veido trīs profesionālas flautistes – Madara Behmane, Santa Grigorjeva un Zane Jurēvica.

Mūziķes stāstīja, ka pirms pieciem gadiem absolvējušas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un nolēmušas, ka vēlas veidot kaut ko savu un latviešu mūzikas kultūrā nebijušu.

Tā tapa “Svīres” – ansamblis, kas tautas mūzikas apdarēs izmanto akadēmiskās mūzikas zināšanas un laikmetīgos flautas spēles paņēmienus.

“Svīrēm” tapis pirmais videoklips dziesmai “Kalnā balta ieva zieda” – tas filmēts Straupes pusē pie Gaujas. Klipa režisore ir Laine Puķīte-Olmane, bet operators un montāžas režisors – Rihards Olmanis.

“Kalnā balta ieva zieda” ir pirmais singls no gada nogalē gaidāmā debijas albuma. Mūziķes atklāja, ka lielākā daļa darba pie topošā albuma jau ir paveikta.

"Svīres" ir multiinstrumentāla grupa, kuras dalībnieces brīvi pārvalda un koncertos spēlē vairākus mūzikas instrumentus – mandolīnu, kokli, ģitāru, ukuleli un sitamos instrumentus. Taču topošajā albumā mūziķes lielākoties spēlēs flautas un dziedās, kaut gan dažās apdarēs būs dzirdami arī citi instrumenti un saspēlēšanās ar viesmāksliniekiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti