Rīta Panorāma

Skype intervija ar Tomu Brici

Rīta Panorāma

Tautiešu hobiji Lielbritānijā ārkārtējā stāvokļa laikā

Skype intervija ar Igetu Ozoliņu

Ansamblim «Stiprās sievas» attālināti tapis videoklips dziesmai «Vij, Dieviņi, zelta viju»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Brīvās gribas ansamblis ”Stiprās sievas” savu darbību Igetas Ozoliņas vadībā aizsāka mūzikas un mākslas festivāla ”Bildes” 2014. gada vasaras nometnē. Ansamblī savu pašizpausmi rod dažādu jomu radošas personības, kuras kopā vieno patiesa vēlme izzināt, izdziedāt latviskās garamantas – tautasdziesmas, spēka dziesmas, buramos vārdus. Ārkārtējās situācijas laikā ansamblis tiekas attālināti un tā dalībnieces kopā radījušas videoklipu dziesmai “Vij, Dieviņi, zelta viju”.

Ansambļa vadītāja Igeta Ozoliņa LTV raidījumā “Rīta Panorāma” stāstīja: “Mēs nolēmām radīt šo darbu tā, kā tas ir šodien iespējams – attālināti. Tātad katra sieva savās mājās, savā vietā, dodoties pie dabas, individuāli ierakstīja savu dziedājumu, un pēc tam Kaspars Bārbals tos savietoja vienā kopīgā klipā.”

Ozoliņa atzīmēja, ka klipa filmēšana bijusi liels izaicinājums, jo “katrai bija jādzied solo. Parasti jau ir tā, ka ansamblī paļaujas viens uz otru, sadarbojas viens ar otru, bet šobrīd katrai bija jābūt par sevi.

Un šeit arī ieliktas tās emocijas no katras – katra meklējusi kādu īpašu vietu, kādu īpašu fonu, kādu īpašu sāpi no sevis. Un tas klips ir tik gaišs, tik dzīvespriecīgs.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti