«Anima Solla» divos koncertos prezentēs jaunu albumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vokālā grupa “Anima Solla” Ogrē un Rīgā prezentēs Latvijas komponistu mūzikas ierakstu.

“Anima Solla” jaunajā albumā ieskaņojusi Latvijas vadošo mūsdienu komponistu mūzikas kaleidoskopu. Ērika Ešenvalda, Andra Dzenīša, Jura Vaivoda, Krista Auznieka, Riharda Dubras, Andra Sējāna, Uģa Prauliņa un Riharda Zaļupes darbi rāda, cik dažāda un laikmetīga un dzīvotspējīga ir latviešu komponistu mūzika. Ar šo albumu “Anima Solla” sāk sadarbību ar pasaulē atzīto mūzikas izdevniecību “Edition Peters”.

Albumā iekļautie darbi ir gan žanriski, gan stilistiski atšķirīgi, vokālās grupas izvēlētā sakrālā mūzika līdzāspastāv mūsdienīgām, spirgtām un vietumis neierastām tautas un pasaules mūzikas skaņām.

“Ansambļa cilvēciskā enerģētika un atraktivitāte jebko pierastu padarīs par negaidītu piedzīvojumu,” par sadarbību izsakās komponists Andris Dzenītis. Viņš ir viens no komponistiem, kuram “Anima Solla” aicinājums licis atklāt ko jaunu savā daiļradē. “Diez vai tik brīvi un atraisīti pievērstos šodienas mūzikas kontekstā tomēr jau riskantajai tautasdziesmai, ja nebūtu iedvesmas, ko rosinājusi vokālā grupa "Anima Solla".”

Vokālās grupas vadītāja Mārīte Puriņa skaidro, ka abums ir gan “Anima Solla” daudzveidīgo iespēju pierādījums, gan atspoguļo to, cik dažāda un laikmetīga ir latviešu komponistu mūzika.

“Darbi, kas dzirdami albumā, ir speciāli pasūtināti vokālajai grupai “Anima Solla”. Turklāt šīs brīnišķīgās mūzikas dzīve nenorit tikai mūsu koncertos, tā iekļūst Latvijas un starptautisku kolektīvu redzeslokā un turpina skanēt citu balsīs,” stāsta Puriņa.

Līdztekus jaunajam albumam izdevniecībā “Musica Baltica” taps arī ieskaņoto darbu nošu krājums, ko vokālā grupa prezentēs arī Londonā un Frankfurtē.

“Anima Solla” albuma un nošu grāmatas pirmais prezentācijas koncerts notiks 31. oktobrī plkst. 19  Ogres Kultūras centra Mazajā zālē, savukārt Rīgā jauno albumu varēs dzirdēt Zirgu ielas koncertzālē 21. novembrī plkst. 17.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti