«Anima Solla» aicina uz elektroakustisku koncertu Spīķeros

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vokālā grupa „Anima Solla", svinot savas radošās darbības 15 gadu jubileju, aicina uz elektroakustiskās mūzikas koncertu „Aiz klusuma".

Koncertā Spīķeru koncertzālē 10.novembrī plkst. 18.00 piedalīsies arī elektroniskās skaņas mākslinieks bītmeikers Oriole un RTU stīgu kvartets „Gaiva"

Koncertā „Aiz klusuma" mūziķi atskaņos divus Riharda Dubras dziesmu ciklus.

Ojāram Vācietim veltīto „Putns ar zīda asti" „Anima Solla" izpildīs kopā ar stīgu kvartetu „Gaiva", bet ciklā ar Aspazijas vārdiem līdzās a cappella dziedājumam būs dzirdama arī elektroniski apstrādāta skaņa bītmeikera Oriole izpildījumā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

AnimaSolla_Oriole_Gaiva by Animasolla on Mixcloud

„Darbs pie šī cikla bija ļoti smags, jo Apazijas dzeja, ārēji būdama it kā vienkārša, pati jau ir mūzikas un ritmu piesātināta. Tā neļaujas, bet diktē savus noteikumus. Tikai tad, kad sapratu, ka man tiem jāpakļaujas, spēju šo ciklu uzrakstīt," stāsta komponists Rihards Dubra.

Cikls ar Aspazijas vārdiem Latvijā atskaņots vien dažas reizes. Pirms diviem gadiem uzrakstīts starptautiskam sadarbības projektam „Trois parfums de femmes" (Trīs sieviešu smaržas), kas veltīts 19. un 20. gadsimtu mijas izcilo sieviešu – franču rakstnieces Koletes, vācu gleznotājas Paulas Modersones-Bekeres un latviešu dzejnieces Aspazijas – daiļradei. Savukārt cikls „Putns ar zīda asti" savu zvaigžņu stundu piedzīvoja Dziesmu svētku nakts koncertā Rīgas Doma dārzā.

Koncerta galvenais tēls ir klusums, kurā sadzirdēt savus sirdspukstus, klusums, pēc kura ilgojas dvēsele. Aiz klusuma sākas visa mūsu dzīve, arī steiga un nemiers. Tāpēc uzstājamies kopā ar bītmeikeri Oriole – radīsim to vidi, kurā abas pasaules mijiedarbojas," stāsta vokālās grupas vadītāja Mārīte Puriņa.

Vokālā grupa „Anima Solla" dibināta 1998.gadā. Kopš dibināšanas to vada Mārīte Puriņa. Ansamblis sadarbojas ar latviešu komponistiem, iniciējot jaundarbus sieviešu koriem un vokālajiem ansambļiem. Īpaši cieša sadarbība grupai „Anima Solla" izveidojusies ar Rihardu Dubru, darbi pasūtīti arī Ē. Ešenvaldam, R. Zaļupem, E. Raginskim. Ierakstīti 3 CD ar R. Dubras mūziku un latviešu tautasdziesmu apdarēm. Grupa daudz koncertē ārzemēs, popularizējot mūsdienu latviešu komponistu mūziku gan Baltijas valstīs, gan Rietumeiropā, gan Austrālijā un Dienvidkorejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti