Anglikāņu baznīcā teksasiešu «Klasiskās saknes: daile, miers un prieks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trešdien, 8.jūlijā, plkst.13 Sv.Pestītāja Anglikāņu baznīcā ar koncertu „Klasiskās saknes: daile, miers un prieks” viesosies Brukheivenas Kora biedrība no Teksasas štata.

Kora vadītāja ir diriģente un pedagoģe, Teksasas universitātes doktorante Melodija Gemblina-Buloka. Līdzās tiešajam darbam Brukheivenas koledžā viņa kopā ar saviem audzēkņiem piedalās daudzos starptautiskos kopprojektos Eiropā un Āzijā.

Brukheivenas Kora biedrība dibināta 1986.gadā. Šobrīd kolektīvs sastāv gan no studentiem, gan arī gados vecākiem dziedātājiem. Brukheivenas Kora biedrība bieži uzstājas kopā ar citiem koriem un simfoniskajiem orķestriem, atskaņojot tādus vērienīgus skaņdarbus kā Ludviga van Bēthovena 9.simfoniju, Johannesa Brāmsa „Vācu rekviēmu”, Gabriēla Forē „Rekviēmu”, Jozefa Haidna oratoriju „Pasaules radīšana” u.c.  Šie projekti realizēti nozīmīgās koncertzālēs, piemēram, Kārnegija zālē Ņujorkā .

1998. gada vasarā kolektīvs pirmoreiz devās Eiropas turnejā, un kopš tā laika koncertceļojumi uz Eiropu un Āziju ir kļuvuši par kora tradīciju.

Koncertā „Klasiskās saknes: daile, miers un prieks” skanēs sakrālas ievirzes opusi, sākot no Franča Šūberta līdz brīvāk un personiskāk tvertām garīgās tradīcijas kordziesmām. Liela daļa no tām ir amerikāņu vidējās un jaunākās paaudzes autoru devums.

Koncertu papildinās arī Johana Sebastiāna Baha un Fēliksa Mendelszona-Bartoldi ērģeļmūzika, ko atskaņos Maskavas konservatorijas absolvente Jeļena Privalova-Epšteina.

Ieeja koncertā par ziedojumiem. Koncertam sekos neliela saviesīgā daļa, kurā koris visus klausītājus aicinās uz tēju, kliņģeri un sarunām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti