Anglikāņu baznīcā skanēs Hardijam Lediņam veltīts koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

27.februārī Rīgas Anglikāņu baznīcā notiks Nebijušu sajūtu restaurēšanas darbnīcai (NSRD) veltīts koncerts "Zū-zā ti-ti-ti". Tajā tiks atskaņotas multimediju mākslinieka Hardija Lediņa un eksperimentālās mākslas un mūzikas apvienības NSRD dziesmas, ko izpildīs grupa "Nebijušā restauratori", kā arī Roberts Gobziņš kopā ar grupu "Resnie putni". Muzikālo daļu papildinās mākslinieces Inetas Sipunovas video.

Šogad aprit 33 gadi kopš apvienības NSRD dibināšanas, tādēļ Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs un Hardija Lediņa kādreizējie laikabiedri aicina atcerēties un gremdēties pagājušā gadsimta 80.gadu noskaņās NSRD populārāko dziesmu koncertā "Zū-zā ti-ti-ti".

Koncerta "Zū-zā ti-ti-ti" vietas izvēle nav nejauša - kopā ar domubiedriem no 1974. līdz 1977.gadam Hardijs Lediņš Anglikāņu baznīcā (bijušā Rīgas Politehniskā institūta Studentu kluba telpās) rīkoja diskotēkas un pagrīdes avangarda mūzikas festivālus, kuros tika atskaņota tolaik neatļautā eksperimentālā, kā arī sakrālā mūzika, piedaloties nozīmīgiem padomju perioda mūzikas autoriem, tostarp igauņu komponistam Arvo Pērtam.

Cenšoties atkal nojaukt robežas starp mākslu un ikdienu, koncertā "Zū-zā ti-ti-ti" NSRD skaņdarbus un noskaņas interpretēs un izpildīs grupa "Nebijušā restauratori", ko veido kādreizējā NSRD dalībniece Inguna Rubene, kā arī mūziķi Nils Īle, Einārs Latiševs, Jānis Pelše, Andrejs Grimms. NSRD akciju un performanču dalībnieks Roberts Gobziņš kopā ar grupu "Resnie putni" izpildīs jaunizveidoto koncertprogrammu "Hardija Lediņa valši un polkas", akcentējot NSRD saistību ar grupu "Dzeltenie pastnieki". Koncertā kopā ar Robertu Gobziņu piedalīsies Hardija Lediņa laikabiedri Uģis Vītiņš, Didzis Erra un Uldis Vanags, kā arī viesmūziķi. Koncerta muzikālo daļu papildinās mākslinieces Inetas Sipunovas video.

NSRD pastāvēja no 1982. līdz 1989.gadam, viņu pirmā koncertperformance datēta ar 1982.gadu kultūras namā "Oktobris", grupai uz skatuves uznākot caur skapi. Pēc 1989.gada no apvienības tika attīstīta Aptuvenās mākslas aģentūras koncepcija.

Koncerts "Zū-zā ti-ti-ti" ir Hardija Lediņa gada notikums. Kā vēstīts, atzīmējot Latvijas avangarda mūzikas un mākslas klasiķa 60. jubileju, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs sadarbojas ar dažādu radošo jomu pārstāvjiem un Hardija Lediņa laika biedriem, visa gada garumā rīkojot virkni kultūras pasākumu, kas pievērš plašākas sabiedrības uzmanību leģendārā mākslinieka daudzpusīgajam radošajam mantojumam. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti