Anglikāņu baznīcā koncertēs norvēģu koris «DaCapo» un LU koris «Jubilate»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Sestdien, 31.oktobrī, plkst. 17 Anglikāņu baznīcā koncertēs jauktais koris „DaCapo” no Norvēģijas un Latvijas Universitātes (LU) absolventu koris „Jubilate”, lsm.lv pavēstīja koncerta rīkotāji.

Jauktais koris “DaCapo” darbojas Holes pilsētā, kas atrodas 30 km uz ziemeļrietumiem no Norvēģijas galvaspilsētas Oslo. Koris nesen nosvinējis ceturtdaļgadsimta jubileju un savas darbības laikā ir piedalījies neskaitāmos mūzikas projektos gan Norvēģijā, gan ārzemēs. Kora “DaCapo” repertuārs ir ļoti plašs, tas piedalījies arī operu uzvedumos.

Koncertā Anglikāņu baznīcā koris „DaCapo” diriģentes Annas Kristīnes Annerudas vadībā atskaņos gan norvēģu komponistu dziesmas, gan Džordža Gēršvina mūziku no operas „Porgijs un Besa”. Skanēs arī pazīstamā džeza pianista Oskara Petersona „Himna Brīvībai” un populārā mūzikla „Mūzikas skaņas” autora Oskara Hammeršteina un Ričarda Rodžera mūzika no mūzikla „Karuselis”.

Savukārt kora „Jubilate” interpretācijā skanēs četras daļas no Antonio Vivaldi kantātes „Gloria” un dziesmas no piemiņas programmas Uldim Stabulniekam „70 gadi ar Latviju”, kas pilnībā izskanēs 21.novembrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Kora mākslinieciskais vadītājs ir Juris Kļaviņš, pie klavierēm - Ilze Dzērve. 

Koncerta noslēgumā abi kori kopā atskaņos divas kāzu dziesmas – skaisto norvēģu kāzu dziesmu „Brureslått”, kas šovasar skanēja Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētkos Mežaparkā un seno lībiešu kāzu dziesmu „Pūt, vējiņi”, kas Andreja Jurjāna apdarē ir kļuvusi par mūsu tautas otro himnu.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti