Kultūras ziņas

Laikmetīgais dejas festivāls "Vides dejas" Lūznavā

Kultūras ziņas

Pītera Broderika skaņu pasaule

Likteņdārzam 10!

Andris Poga: Likteņdārza desmitgadei veltītajā koncertā unikālais kods būs tautasdziesma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Atzīmējot 10 gadu jubileju, 11.augustā Likteņdārzā notiks koncerts, kurā kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri uzstāsies pianists Vestards Šimkus, dziedātājs Daumants Kalniņš un Rīgas Doma zēnu koris. 

Likteņdārza projektu aizsāka 2005. gadā, kad pēc Venecuēlā dzimušo latviešu Viļa un Martas Vītolu aicinājuma domubiedru grupa parakstīja Labās cerības sertifikātu. 

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģents Andris Poga dalās pārdomās: “Man domājot kaut kā par to konkrēto koncertu, par Likteņdārzu, par to, ko tas nozīmē man kā latvietim un arī mūsu tautai, kas ir tāds unikālais kods, ko vēlamies šai koncertā aizskart, tad man prātā ienāca doma par tautasdziesmu.”

Koncerta simboliskajā pamatā tiks izspēlētas simfoniski aranžētas  tautasdziesmas kopā ar Rīgas Doma zēnu kori, solistu Daumantu Kalniņu. Atskaņos arī speciāli šim koncertam rakstītu komponista Raimonda Tigula jaundarbu. Pianists Vestards Šimkus šajā koncertā  spēlēs Imanta Kalniņa un Raimonda Paula skaņdarbus, kā arī uzstāsies kā komponists.

“Īpašais brīdis man pašam šai koncertā būs speciāli komponēts skaņdarbs, ko es pats esmu radījis šim koncertam, ar nosaukumu “Likteņa vārti”, domājot par Likteņdārzu un domājot par to, kā gan katra cilvēka dvēsele, gan visas tautas dvēsele pa likteņa vārtiem no viņsaules ieiet šai saulē, lai piedzīvotu savu dzīvi šeit,” stāsta Vestards Šimkus. 

Latvijas Televīzija Likteņdārza tapšanai sekojusi kopš 2009.gada, kad notika pirmā ziedojumu vākšanas akcija “Top Latvijas Likteņdārzs”. Šogad televīzija radījusi dokumentālu atskatu “Kā tapis Likteņdārzs”, ko televīzijā varēs skatīties sestdien, pulksten 19.20. 

Savukārt plkst.21.20 Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā sāksies Latvijas Likteņdārza atklāšanas koncerta pārraide. Sabiedrisko mediju atskaņotājā “REplay.lv” koncertu varēs skatīties tiešraidē plkst. 19.00.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti