Kultūras ziņas

Rīga spēlē teātri

Kultūras ziņas

R. Paula "Rozes gars" kora "Latvija" balsīs

Andris Nelsons – Mūzikas Akadēmijas Goda profesors

Andris Nelsons kļuvis par Mūzikas akadēmijas Goda profesoru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) ir pirmais augstākās izglītības atspēriena punkts daudzām latviešu mūzikas izcilībām. Viens no viņiem, pasaulē pieprasītais diriģents Andris Nelsons, nupat augstskolas absolventa statusam piepulcējis jaunus laurus. Par Latvijas vārda daudzināšanu pasaulē viņam piešķirts JVLMA Goda profesora diploms.

Andris Nelsons ir no tiem diriģentiem, kas spēj gan emocionāli uzspridzināt orķestri no spilgta dramatisma līdz vissmalkākajam, jūtīgākajām niansēm. Vai tā būtu Vāgnera, Dvoržāka, Šostakoviča vai Brāmsa mūzika. Viņš uzrunā mūziķus ne vien ar diriģenta žestu, bet arī ar acīm seju un ķermeņa valodu. Viņa dēļ daudzi pasaules kartē meklē, kur ir Latvija. Vispirms ļaujot diriģentam atcerēties studiju laika telpas un gaiteņus,  Mūzikas akadēmija savam kādreizējam studentam pasniedza Goda profesora diploms.

Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis pasniedza Andrim Nelsonam arī apliecinājumu, ka viņš jau četrus gadus - kopš 2012. gada - ir ievēlēts Latvijas Zinātņu akadēmijas goda locekļu vidū. 

"Vaina ir jūsu jaunībā, jo jūs tik strauji skrienat savā starpkontinentālajā ģeorgrāfjā, ka akadēmiski apbalvoijumi jums netiek līdzi, un mēs nespējam jūs panākt," saka Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis. "Mēs esam ierindojuši jūs tanī vidē, kurā ir akadēmiķis Stradiņš, Džemma Skulme, Imants Kokars. Es domāju, šis zvaigznājs nekādā gadījumā jums nedara pāri, bet varētu piešķirt jums spārnus lidojumam vēl tālāk. Daudz spēka, izturības un mīlestības!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti